Artikelen van Oktober 2007

  • Oktober, 2007
  • Hefstvakantie

    Vorige week heb ik hefstvakantie gehad, en ik kan je zeggen dat was wel ff nodig na al dat "werk" bij Caterpillar en hele dagen in de f*cking airco zitten wordt je niet vrolijk van!

    Op maandag ben ik naar de oogarts geweest voor een controle, alles was gelukkig goed alleen kon ik de halve dag niet veel zien door die fijne druppels die ze in je ogen doen waardoor ze in het ziekenhuis beter kunnen zien hoe alles er in je ogen uitziet.

    Op dinsdag had ik een gesprek op de Wittenborgh over vanalles en nogwat wat er gebeurd is, dit was niet echt bijzonder, er zijn wat afspraken e.d. gemaakt over gesprekken die ik met Hester (mijn persoonlijk begeleider daar) moet hebben, (die ik al had maar Hester is een tijd weggeweest ivm de geboorte van haar zoon Thomas).

    Op woensdag heb ik getrained voor goalball, dit was weer erg gezellig, en ik heb ok super veel zin in de competitie die voor mij de 25ste november (als ik 't goed heb) zal beginnen! 's avonds hebben wwe gegeten bij een friettent in Grave, ook kwam ik 's morgens nog mijn docent Frans van de middelbare school tegen, hij geeft nogsteeds Frans op de zelfde school (hoe houdie 't uit:P).

    Donderdag heb ik eigenlijk niet veel bijzonders gedaan en vrijdag kwam Jeroen langs, dit was erg gezellig, we hebben ook nog ff met de goalball gegooid die ik en Fons mee hadden gekregen om thuis te oefenen.

    's avonds begon op EnergyFM de marathon voor de mappa mondo huizen van het rode kruis, Gerben heeft 24 uur radio gemaakt, dit was echt een topuitzending, ook zou er nog paal gezeten worden door iemand en kon je voor het goede doel je haren laten knippen, deze laatste 2 dingen gingen niet door omdat Gerben van het rode kruis een mailtje had gekregen met een uitnodiging om op 1 december live te komen draaien in Wezep bij een actie van het rode kruis, hieraan ga ik als het allemaal doorgaat meedoen dus ik zou zeggen kom ook gezellig naar Wezep! Energy Ontour zal er ook aanwezig zijn met de lekkerste hits! er is een studio met (stabiele) internetverbinding aanwezig dus het zal ook op de radio te horen zijn! ook het paalzitten en haarknippen zal die dag (waarschijnlijk) plaatsvinden!

    Op zondag heb ik uiteraard weer radio gemaakt en toen zat de vakantie er helaas alweer op:(
  • Goalball Marathon

    Vrijdag 12 oktober was het zo ver, de goalball marathon van de paragames 2007 in Breda. Ik ben samen met Fons vanaf Ermelo met de taxi naar Bergen op zoom gegaan want we zouden de nacht voor de marathon overnachten in een jeugdherberg, de bedoeling was eerst in een hotel maar dit zat al helemaal vol, dus hadden we besloten in een jeugdherberg te overnachten, rond 21:00 kwamen we daar aan, we werden opgehaald door onze coach Marco en zijn vrouw Eline. De rest van het team was er al, we hebben eerst onze spullen naar de kamer gebracht en zijn daarna in de bar wat gaan praten over het komende weekend.

    Ook hebben we de sporttassen gereed gemaakt, we kregen een T-shirt, sweater, broek en elleboogbescherming van de vereniging, we hebben rood met gele shirts waarop het spelersnummer te zien is en de naam van ons team “Goalgetters”.

    Na dit alles hebben we de bedden opgemaakt en nog een hele tijd over vanalles-en-nogwat gekletst en daarna zijn we gaan slapen omdat we de volgende dag weer vroeg op moesten om op tijd in Breda te zijn.

    Zaterdagochtend hebben we ontbeten in het restaurant en daarna ben ik samen met Marco en Eline met de trein naar Breda gegaan, 1 iemand moest met de trein mee omdat het anders niet in de auto paste, de rest is dus met de auto naar Breda gegaan, maar omdat ik nog het meeste zie was ik gevraagd om met de trein mee te gaan, dit maakte mij niks uit.

    Toen we aankwamen bij de sporthal hebben we even gepraat met wat mensen die we daar tegenkwamen. Hierna heb ik me omgekleed en klaar gemaakt voor de marathon, hierna heb ik zitten wachten tot de rest van het team er was, die gingen zich omkleden en daarna zijn we naar de opening gegaan in de grote gymzaal, een man met gebrekkig Engels deed de opening, hij gaf wat huishoudelijke mededelingen e.d. en wenste iedereen succes, ook gaf hij nog wat uitleg over de verschillende cups waarin je kunt komen na de flash toernooi’s.

    Onze eerste wedstrijd speelde we rond 13:40u. Omdat wij een aantal nieuwe mensen erbij hebben zijn we niet zo goed en ons streven was dus ook om niet laatste te worden van het toernooi. We hebben ons na de flash toernooi’s geplaatst voor de Masters Cup (er is een Masterds Cup en Giants Cup, de Giants Cup is de beste cup, hierin kom je eigenlijk alleen als je heel goed bent).

    Na de flash toernooi’s moesten we een tijd wachten tot onze eerste wedstrijd in de masters cup, we hebben in de kantine van de sportzaal gezeten en hier ook wat gegeten en gedronken en gekletst enzo, ook heeft Marco ons natuurlijk wat gecoacht en dingen uitgelegd. De hele nacht door hebben we wedstrijden gespeeld, tussen een aantal wedstrijden door hebben we wat geslapen/gerust (ongeveer 3 uur geslapen in totaal). Uiteindelijk hebben we 2 wedstrijden gewonnen, rond half 11 speelde we onze laatste wedstrijd, deze begon gelijk op, de middelste man van het team deed eigenlijk alles alleen tot na de 1ste helft begon ons team goeie ballen te gooien en scoorde we goal na goal tot hun een speler gingen wisselen daarna ging ’t wat minder we hebben uiteindelijk 1 goal tegen gehad in die wedstrijd.

    In de tussentijd na de laatste wedstrijd tot de prijsuitreiking hebben we nagepraat over de marathon en wat gedronken en gegeten. Rond 13:30 was de uitreiking in de grote gymzaal, wij zijn uiteindelijk 6de van de 8 geworden in onze poul (Masters Cup), hier zijn we zeer tevreden over!

    Na de uitreiking heb ik nog even met Marco staan praten en daarna ben ik met mijn ouders die mij kwamen ophalen naar huis gegaan.

    Ik vond ’t een super vet toernooi en wil zeker doorgaan met goalball en dat ga ik dus ook zeker doen!

    Goalball pictogram
  • Kraamvisite

    Goeiedageem,

    Vorige week donderdag ben ik samen met Fons op kraamvisite geweest bij Hester. Hester is iemand van de begeleiding van "De Wittenborgh", ze heeft een hele tijd geleden een baby gekregen en zodoende zijn we daar op bezoek geweest, we wilde het al veel eerder doen maar door omstandigheden kwam het er telkens niet van. We zijn vanuit Ermelo met de Fiets naar Harderwijk gegaan waar Hester en haar vriend Jan wonen.

    We hebben natuurlijk een hele boel bijgekletst over het kind, over hoe 't in huis gaat en vanalles!

    Het is een heel lief kind (Thomas heet hij), hij is al ongeveer 53CM lang. Ik heb 'm ook even vast gehouden, hij was heel lief en rustig ook, hij lachte even en ging daarna weer slapen.

    Rond 23:30 waren we weer terug in Ermelo

    Politie


    Wat heeft dit nou weer met bovenstaande te maken? nou niks, maar het is makkelijker dat gewoon ff in 1 logje te zeten ipv in 2 vandaar:).

    Afgelopen vrijdag was de politie hier omdat er een brailleleesregel is gejat van de Wittenborgh, je vraagt je natuurlijk af wie zo'n ding nou jat... tja.. goeie vraag. Ik en Erik-Jan moeten een gesprek met de politie hebben omdat wij de regel nog een keer geleend hebben voordat deze gejat werd.

    De agent vroeg vanalles van wat er die avond gebeurd was (gepakt, gebruikt, teruggezet) en waarom ik 'm geleend had en allemaal van dat soort vragen. Hij moest ook nog de gegevens van Jeroen hebben omdat Jeroen er ook bij was toen wij dat ding geleend hadden, we waren namelijk bezig met een radio uitzending op R54 (www.radio54.nl), Jeroen's braille leesregel haperde wat en toen vroeg hij of ik er nog een had, ik vertelde over de huisregel en heb toen die gepakt voor de uitzending en na de zending heb ik deze weer op de plek teruggezet waar die stond.

    Hij zei ook nog dat ik 'n mooie studio installatie heb staan, over de zender zei die niks (die trouwens niet aangesloten stond op de antenne;)).
  • "Sluitingstijd"

    Nee nee, de weblog gaat niet sluiten hoor, en de site ook niet;)

    Afgelopen zateragavond/nacht ben ik met Fons en Harrie (en Harrie's neef) naar de kroeg geweest, de Hazeburg in Ermelo, dat was weer erg gezellig, ik heb niet zo superveel gedronken. Wat cola, Kriek (kersebier) en Safarie. We hebben gezellig zitten kletsen over vanalles en nogwat en natuurlijk genoten van de muziek die lekker op volume was!

    Maar 't leuke moet nog komen, het werd al vroeg rustig, zo rond 2 uur half 3 liep 't steeds verder leeg. Harrie die bestelde zich nog een Duvel (Belgisch bier) en de vrouw achter de bar zei "Je moet wel doordrinken we gaan zo sluiten", maar Harrie dronk 'm natuurlijk op z'n gemak op want dat bier moet je niet te snel drinken natuurlijk, dus zo rond ik geloof kwart over 3 zaten wij daar nog in een lege kroeg het personeel zat ons waarschijnlijk weg te kijken maar wij bleven gewoon gezellig kletsen enzo, tot Harrie 'm op had en toen zijn we teruggegaan naar de Wittenborgh (huis) gegaan, ik en Fons hebben altijd honger na " 't kroegen " dus we wilden eignelijk naar de souarma tent gaan maar de begeleiding had toevallig voor zondag souarma gekocht:( dusja... hadden we maar broodjes bapao (uitsrpaak bapauw) gekocht en die midden in de nacht opgewarmd:P dat beviel erg goed:).

    Verder heb ik van 't weekend nog radio gemaakt en een beetje rustig aan gedaan.

Pagina 1 van 1, totaal 4 artikelen