Artikelen van April 2007

  • April, 2007
  • 538 Konninginnedag 2007!

    Vandaag was 't dan zover! 538=King! radio538 koninginnedag 2007 op het museumplein in Amsterdam, samen met Fons, Frank en Thorsten.

    Gisteren hebben Fons en ik vast wat dingen voorbereid, o.a. brood smeren en de PC's en server gereed maken voor het opnemen van wat streams;).

    Optijd naar bed en optijd eruit, 07:00 ging de wekker, even snel wat melk gedronken en richting station Ermelo gegaan waar 't allemaal begon...

    "Boing... In verband met een ongeluk bij Nijkerk rijdt de stoptrein naar Zwolle niet verder dan Amersfoort Vathorst" nouja OK, dat is de trein die wij niet nodig hadden, tot: "Boing... De stoptrein naar Amersfoort CS en Utrecht CS rijdt zal (door dat zelfde ongeluk) niet verder rijden dan Putten (1 station verder)", we besloten maar even af te wachten, en maar ff vast ons meegenomen brood op te eten, 't was best frisjes, de trein was netjes optijd 08:19, en ja hoor.. bij Putten moesten we d'r uit, er waren bussen besteld, (NS Niet Snel dus ja, hoelaat komen die???), we zochten wat mensen op die ook aan het wachten waren op de bestelde bussen, 1 man stond te discussieren met een condecteur en toen het bericht kwam dat de eerst volgende trein weer door zou gaan, zijn we naar 't perron gegaan, een omroep bericht vertelde dat de trein over 10 min kwam, iedereen blij, even later kwam er een bericht dat 't nog 15 min zou duren, toen werd er iemand kwaad die vloekte alles bij elkaar en liep boos weg;), uiteinderlijk kwam de trein te laat binnen en wij erin, ik zei al: "zul je zien, datie niet verder gaat dan Amersfoort, dat is al is eerder gebeurd", en ja hoor dat gebeurde dus ook!, in de trein belde Frank (van GalaxyWebRadio.NL) we vertelde hem wat er gebeurd was en verzette de afsrpaak van 9:44 op Amstel Station naar ±11:00, op Amersfoort aangekomen, riepen ze in de trein om dat Amsterdam op spoor 7 moest zijn, ok, wij daarheen, roltrap op, ow huh 7 komen we vandaan! weer terug naar onder, naar 'n condecteur die zei "jah weet 't niet wacht maar even af", toen riepen ze om dat we naar spoor 5a moesten dus wij die roltrap weer op gevlogen, rechts, rechts, en weer naar onder, trein stond er al 3x raden.. extra controle, gelukkig had ik net mijn portomonée met het kaartje erin in m'n broekzak gedaan dus ik laat dat kaartje zien "hier is 't kaartje en heb voor hem (Fons) een begeleiderskaart, maar als ik die moet zoeken dan zijn we een uur verder" nou dat maakte niet uit, wij erlangs, trein in die al klaar stond om te gaan (er was al gefloten) wij erin, er was nog net zitplaats, de trein zat bomvol, we zaten in de sneltrein naar Amsterdam Centraal waar we totaal NIET naartoe moesten, ik Frank gebelt, hij zou naar CS komen, optijd daar aangekomen op 15a hebben we Frank en Thorsten (allebei van galaxywebradio.nl) ontmoet, we zijn met hun teruggegaan naar Amstel, want vanaf Centraal ging er geen tram/metro naar 't museumplein.
    Op Amstel eerst even naar de WC en daarna naar de tram, die zat vol dus wachten op de volgende, inmiddels was het ongeveer 11:30/11:35, met de tram naar 't plein, precies toen de introjingle over het museumplein klonk kwamen we aan mooi optijd dus!

    Op het plein zijn we wat verder naar voren gelopen (volges Frank op zo'n 100 meter van het podium vandaan), we stonden hier prima;) er zijn wat foto's gemaakt.

    De eerste plaat ging van start DjPorny was de aftrap van ditjaar, met een erg lekkere plaat!
    Al snel ging 't hele plein los, 't was nog lekker rustig en 't was ook al wat warmer geworden. Nick & Simon, John Marx, Milk Inc, Dennis, lange Frans & Baas B volgde en zo was 't eerste uur voorbij, op 't plein gingen ze T-shirts schieten met 538=King erop, heb er geen gevangen;), ook was er een rook kannon, waar ze op een gegeve moment oranje rook uitspoten, dat spul stonk pfuuu, verder liepen de mensen je met bakken bier voorbij, en werd er vrolijk met de muziek mee gedaan, gesprongen, gezwaaid en alles wat je je maar bedenken kan!

    In de uren erna waren er nog heel wat optredes, Jeckyl en Hyde vond ik erg goed, en ook Jean, ja eigenlijk was alles wel goed:).

    Om een uur of 15:00 gingen Frank en Thorsten er vandoor, en bleven ik en Fons achter op 't plein, wij zijn tot ongeveer 18:00 gebleven, op een gegeve moment werden we wel moe enzo, tijdens the partysquad zijn we rustig aan naar de trambaan gelopen, die we met een beetje hulp van een agent weer konden vinden, waar aardig wat touristen waren, vooral ook Engelse, we vroegen welke tram naar Amstel ging, en wachten hierop, de eerste tram zat bommetje vol, en we bleven precies staan waar die andere stopte, misschien toeval, maar de volgende tram stopte op precies de zelfde plek dus wij konden er nog in + 4 of 5 mensen ofzo, toen zat ook die bommetje vol:), op Amstel aangekomen hebben we ff wat gedronken (water) op 't plein ook wel af en toe wat water;), om 19:00 hadden we de trein terug naar Utrecht CS, er was nog plek om te zitten, ookal zat ook deze trein propvol, maar waar je instapt kun je vaak ook zitten, dus dat hadden we maar meteen gedaan, op Utrecht hebben we de trein naar Ermelo gepakt, in Ermelo hebben we bij snackbar 't hoekje gegeten (waar we wellis vaker heen gaan;)), na 't eten terug naar huis, om 21:45 ongeveer waren we thuis, nog even Tiesto via de radio afgeluisted, opnames gestopt en douchen.

    Ondanks de turbulentie 's morgens heb ik een super dag gehad, 't was heel gezellig op 't plein de muziek was zeer goed, 't weer was ook prima, en jaja volgend jaar weer? denk 't wel he;) nu op naar Concert at sea!

    Wat foto's


    538 Koninginnedag 2007
    538 Koninginnedag 2007
    538 Koninginnedag 2007
    538 Koninginnedag 2007
    538 Koninginnedag 2007
    538 Koninginnedag 2007
    538 Koninginnedag 2007
    538 Koninginnedag 2007
    538 Koninginnedag 2007
    538 Koninginnedag 2007
    538 Koninginnedag 2007
    538 Koninginnedag 2007
    538 Koninginnedag 2007

  • Radio 538 Koninginnedag 2007 Line-Up part #3

    DjYorit staat er niet bij, maar die schijnt wel te komen;) we zullen 't zien.

    Tiesto
    Onze nieuwe collega Tiësto heeft al heel veel bereikt, maar hij blijft nuchter onder zijn succes. En hoewel hij al aardig wat awards binnen heeft gesleept, is Tiësto nog stééds de meest succesvolle DJ ter wereld. En de beste DJ ter wereld komt optreden op het Museumplein, dus mis het niet!

    Van Dik Hout
    De band is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekbusiness. Al meer dan 15 jaar draaien deze mannen mee. Begin 2007 kwam Van Dik Hout met een nieuw album. Benieuwd hoe deze mannen live klinken? Kom naar het Museumplein!

    Sophie Ellis-Bextor
    Het is een tijd stil geweest rondom Sophie Ellis-Bextor, maar daar komt verandering in! De zangeres die in heel Europa bekend werd met de nummers Murder On The Dance Floor, Get Over You en Music Gets The Best Of Me, is helemaal terug. Met haar nieuwe single Catch You is Sophie van plan om de hitlijsten weer te gaan bestormen. Benieuwd naar haar nieuwe nummer? Zorg dan dat je erbij bent 30 april!

    Edsilia Rombley
    Edsilia werd vooral bekend door haar deelname aan de Soundmixshow en het Eurovisie Songfestival. Maar de laatste jaren zit deze zangeres ook alles behalve stil. Zo bracht ze albums uit, deed ze mee aan Dancing With The Stars en zal ze dit jaar weer meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Voordat zij naar Helsinki reist, zal zij eerst 30 april op het Museumplein te zien zijn.

  • De 53J8 op Mister X

    Bij 1888 nummerinformatie zijn ze toch niet zo slim als je denkt! laat ik mij vandaag doorverbinden met X, krijg ik het volgende:

    "De computer leest nu het nummer voor: . . . . . . 0623274595, toets 1 om het nummer nogmaals te horen, blijft u aan de lijn om door verbonden te worden"... OKÉ nouja dat betekend dus dat je gratis kunt bellen met X:

    1) www.voipstunt.com
    2) toets bij free trial call, je eigen nummer in
    3) toets bij destenation het nummer van de Schiphol-Gateway-Service.
    4) Neem je telefoon op en zodra een belgische stem zegt: "Toets het telefoonnummer van uw corrospondent in, begin met 00 voor internationale gesprekken" dan toets je 0623274595# in op je telefoon, de service verbindt je nu gratis door met het mobiele nummer van X, je krijgt uiteraard zijn voicemail;) veel plezier ermee!

    laten ze net 's avonds op 538 met een Jingle komen waarin te horen is dat je alleen nog maar via de site 1888info.nl tips kunt opvragen, máár ook daar is een lek! je kunt vandaag al horen wat de tip voor overmorgen is! de link naar het voicemail bericht van vandaag ziet er zo uit: www.1888info.nl/sound/voicemail_070417.wav dus: www.1888info.nl/sound/voicemail_070418.wav voor de dag erna, 19 werkt niet, dus ik voorspel bij deze dat X morgen in de trein gepakt wordt;-).

    Veel plezier ermee! en succes met de jacht! mij zullen ze niet meer zien jagen denk ik, hij zal niet meer in de buurt van Ermelo of Den Bosch komen denk ik;) morgen in Friesland in iedergeval!

    Edit:
    Mister X is rond 10 voor half 4 vanmiddag gepakt door ene Gerhard Andela uit Friesland.
    Uiteraard heeft 1888info.nl het voicemail fragment voor morgen weggehaald van hun site, die vóór vandaag stond er net nog wel op, maar ik heb ze hier en hier voor je!
  • Radio 538 Koninginnedag 2007 Line-Up part #2

    Radio538 heeft een 2de lijst vrij gegeven met artisten die komen bij koninginnedag! check it out!

    Within Temptation
    Deze Nederlandse gothic rockband begon klein maar na heel wat jaren is deze band niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Naast hun Nederlandse succes zijn ze enorm populair in het buitenland en hebben hierdoor al vier keer op rij de Buma Cultuur Exportprijs gewonnen. Het is daarnaast internationaal één van de snelst groeiende nieuwe rock acts! Reden genoeg om ze te bekijken op het Museumplein!

    Simon Webbe
    De voormalige zanger van de Britse boyband Blue heeft sinds het begin van zijn solocarrière in 2005 al meerdere grote hits uitgebracht. No Worries van het eerste album Sanctuary scoorde goed en ook Coming Around Again van alweer zijn tweede album Grace is een groot succes geworden. Menig ex-boyband lid kan hier nog een puntje aan zuigen.

    DJ Jose
    Deze Nederlandse DJ loopt al vanaf zijn 14e mee in DJ land. Naast het draaien van platen is hij ook producer en treedt hij op in binnen- en buitenland. De meeste zullen hem kennen van zijn samenwerking met G-Spott. Door de jaren heen heeft hij menig feestje op zijn kop gezet en hij maakt voor koninginnedag dan ook geen uitzondering!

    Roy Gates
    Roy Gates is van meerdere markten thuis. Hij is DJ, maar ook een geweldige producer. Naast het produceren voor anderen – zoals John Marks en Mental Theo - maakt Roy ook eigen werk. Op 30 april gaat hij zijn kunsten vertonen op het Museumplein, dus wees erbij!

    Liz Kay
    De 25-jarige Eliza Krul (Liz Kay) zingt al jaren en heeft meegedaan aan vele talentenjachten. Ook zong ze bij verschillende bands. Nog niet zolang geleden kwam ze samen met de Duitsers Yanou en Manian tot die ijzersterke dancehit When Love Becomes A Lie. Of ze dit nummer 30 april gaat zingen, is nog even afwachten, maar Liz Kay zal er in ieder geval bij zijn!

    Sharon
    De kersverse winnares van RTL’s X-factor zal ook een bezoekje brengen aan het Museumplein. De 22-jarige Sharon uit Biddinghuizen heeft zich in de populaire tv-show meer dan bewezen en haar eerste single ‘Heartbreak Away’ belandde dan ook al de eerste week na uitgave op nummer 1 in de Top 40. 30 april kun je haar bewonderen op het Museumplein!

    Alex
    Het is alweer een aantal jaartjes geleden, maar wie kent die enorme kroeghit Een Bossie Rode Rozen nou niet? Alex scoorde er in 2000 een dikke nummer 1 hit mee. Zin in een feestje? Dan ben je bij Alex aan het goede adres!

    Jeckyll & Hyde
    Achter Jeckyll & Hyde schuilt het duo Maarten Vokwerk en Ruud van IJperen. Eind 2006 braken ze landelijk door met Frozen Flame. Een lekkere track waardoor iedereen spontaan van aan het jumpstylen is geslagen! Daarna volgde de nummer 1 hit Freefall. Zin in een potje jumpstylen? Kom naar het Museumplein, want Jeckyll & Hyde zullen er ook zijn!

    Fouradi
    Yes! De broers Fouradi komen op 30 april ook een feestje vieren op het Museumplein! Het Nederlandse rapduo bestaande uit Mohamed Fouradi en Brahim Fouradi tekende pas in 2005 een platencontract, maar hebben nu al een vette hit te pakken met 1 Ding!

    R.O.O.O.M
    Vier totaal verschillende mensen, met verschillende achtergronden en verschillende talenten in één band! Dat is R.O.O.O.M.! In 2005 kregen ze een platencontract aangeboden en sindsdien treden ze vaak op. Zo ook op het Museumplein op Koninginnedag!

    Dennis
    Uit de kweekvijver van TMF kwam Dennis vorig jaar bovendrijven. De dame die eigenlijk Denise heet, won een aflevering van het talentenprogramma en sindsdien gaat het lekker met haar. Benieuwd hoe No Can Do en Today klinken op het Museumplein? Kom dan 30 april langs!
  • mooi weer

    Gisteren was 't al lekker weer buiten, maar vandaag is het helemaal wamr, 25 tot 30°! terwijl het pas (15) April is!.

    Gisteren was de verjaardag van 2 mensen hier op de Wittenborgh in Ermelo, we hebben 's middags lekker buiten gezeten, 's avonds na het eten hadden we een vuurtje gemaakt inde tuin en daarna zijn we rond 0:00 naar de kroeg gegaan, dat was ook gezellig, goeie muziek en gezellig zitten praten daar, rond half 3 toch nog maar even langs de souarma tent want we hadden nog wel honger, ik en nog 2 anderen (van de 6) waren niet zat maar de andere 3 hadden aardig diep in 't glaasje gekeken dus dat ging lekker... die liepen als maloten over de straat, legde fietsen op de grond en bij de shouarma boer snapte ze niks van wie nou hoeveel moest dokken e.d. was echt grappig!, toen we thuis waren (ja we zijn goed aangekomen) hebben we de shouarma opgegeten, toen was het ongeveer 4 uur, slaaptijd;)
  • Radio538 - De 53J8 op Mister X

    Aangezien ik vandaag in Den Bosch was bij mijn ouders enja 't was mooi weer buiten.. En laat dan net dat Mister X van Radio538 naar Den Bosch komen;)!

    Dus ik naar het centrum want op 538 kwam de hint "bosche bol!" ik heb een tijdje bij de Sint-Jan (kerk) rondgehangen en naar de radio geluisterd, ook kwam ik nog mensen tegen die ook aan het jagen waren op Mister-X, toen ik de hint hoorde ben ik evelater richting 't station gegaan daar zit een tent die de beste bosche bollen verkoopt dus ik dacht daar zal die vast wel zitten! nou niet dus, wat bleek nou achteraf, ik was ongeveer 10 meter(!) van X verwijderd, hij zat namelijk vlak bij de Sint-Jan te eten! zie de foto's hieronder. Vond het wel erg leuk om mee te doen aan deze actie en blijf 't wel volgen via de radio!

    Ennu! op naar 538 Koninginnedag!!!

    X aan een bosche bol

    X en Sint-Jan

Pagina 2 van 2, totaal 9 artikelen