Artikelen van Juli 2009

  • Juli, 2009
  • Zomervakantie 2009!

    Zozo, donderdag mijn laatste werkdag gehad voor de zomervakantie van het jaar 2008 - 2009, tja dat krijg je als je nogsteeds in "schooljaren" denkt :-P.
    Deze zomervakantie heeft eigenlijk wel wat, zo zat ik daar vandaag over na te denken want het beeindigd niet alleen een periode van werk maar ook is er nu OFFICIEEL een einde gekomen aan mijn opleiding bij Sonneheerdt die ik ergens in 2005 begonnen ben, en dat deed mij herinneren aan een newspost die ik geplaatst heb toen der tijd op het oude JLMeijer.com domein, ik heb even de backup van 03-09-2006 erbij gepakt en het bericht "gerestored" zie hier:
    (Hoop dat de opmaak een beetje meekomt, 't is wel een troeperige HTML code maar dat is vast niet te zien:P)

    ~~~~~~

    Nieuwspost: 19-08-2005 / 10:09. Geplaatst door: Redactie.

    Opleiding ICT Sonneheerdt gestart

    Leon is deze week van start gegaan met zijn 2 jarige MBO-ICT opleiding op Sonneheerdt in Ermelo: "Ik ben deze week gestart met de opleiding, we hebben een introductieweek gehad, volgende week zullen we met de lessen gaan beginnen." De opleiding duurt zoals eerder genoemd 2 jaar en Leon "woont" in woonvorm "De Wittenborg" te Ermelo. "De Wittenborg is een soort studentenhuis maar dan voor visueel gehandicapte jongeren die een opleiding volgen, er zijn 2 groepen, ik zit in groep 9, dit is de groep die begeleid wordt met de meeste dingen, ook is er groep 5, deze groep doet ongeveer alles zelf.".



    ~~~~~~

    In de vakantie heb ik nog een keer een gesprek met Kees Hofman en Henk ter Haar om het af te ronden enzo maar dan is het echt helemaal klaar bij Sonneheerdt Ermelo (wat nu Bartimeus heet maargoed...).

    Zijn we nu toch bijna 4 jaar verder, zal daar maaris een logje over schrijven als het 19-08-2009 is want dan is het precies 4 jaar geleden en anders ga ik wel erg "Off-topic".

    Goed de vakantie, tja een rustige vakantie denk ik, ga niet al te veel bijzonders doen in iedergeval lekker uitrusten en wel zien wat er allemaal gaat gebeuren!

    Wat dit jaar anders is dan de afgelopen 2 jaar is dat Daddy-O niet speelde in de Heerdt in Putten, wat dan weer wel toevallig is is dat ik wel het stukje gefietst heb vandaag richting Putten samen met Rosa, opzich wel grappig.

    Goed, ik zou zeggen iedereen die vakantie heeft/krijgt/whatever een fijne vakantie toegewenst vanaf deze kant en maak d'r wat leuks van!
  • Internet oplichting via Marktplaats.nl [TZ]

    "Het overkomt mij niet" dat is iets wat ik veel mensen hoor zeggen, dat heb ik ook wellis gedacht en meestal "probeer" ik toch wel voorzichtig te zijn met het aanschaffen van spullen via sites als Marktplaats.... Enja dan gaat het wel is een keertje mis, zo deed ik voor Rachel een bod op 29-07-2008 op een stel "Bianca" Boekjes van ene Trisha Z.

    Het waren boekjes van iets van 32,50 opzich niet zo heel veel alleen had ik er niet zo'n goed gevoel over, weet ook niet waarom maargoed... Rachel wilde 't hebben dus heb ik de boekjes besteld en na wat heen en weer gemail heb ik het geld overgemaakt naar deze dame uit Heemskerk, waarop verder geen reactie meer kwam. Tot we besloten nogmaals een mailtje te sturen van "Waar blijven die boekjes?" waarop het volgende mailtje kwam:



    Beste Rachel,

    Door een sterfgeval in de familie ben ik er helaas nog niet aan toe gekomen, ik heb deze week ook niet mijn email gechecked, ik ga ze zo snel mogelijk op de post doen.
    Hoop dat je dit ook kunt doorgeven aan je vriend, zodat er niet wordt gedacht aan oplichting.

    Hopend op jullie begrip,

    Trisha


    Hmm oke, dat kan gebeuren en is niet zo mooi, ik stuurde haar mijn condoleances en heb afgewacht maar er kwam maar niks en niks. Ik heb haar toen een mailtje gestuurd met daarin vermeld dat ik aangifte zou gaan doen bij de politie, heb een aangifte ingeplanned alleen deze ging (de 1ste keer) niet door.
    Juni 2009 heb ik dan echt aangifte gedaan, de agent had wat moeite met het computersysteem maar de aangifte zat in het systeem.

    Ik heb toen ook nog z'n 100 mailtjes naar haar verstuurd waaorop ik in de log van mijn firewall zag dat ze mijn website bezocht (de "Over mij" pagina), ik kon dit zien omdat ik haar IP (Internet) adres heb (dat hangt aan elk mailtje dat een e-mail programma verstuurd).

    De agent belde mij een paar weken later dat hij T. heeft gesproken en dat zij de boekjes zou gaan opsturen, het heeft toen nog 3 weken moeten duren voordat de boekjes er waren maar! ze zijn uiteindelijk wel gekomen! Niet helemaal de juiste en in de juiste staat, maargoed... eind goed, al goed;)

    Enne, wees een beetje voorzichtig op internet, het jammere is dat bijv. Marktplaats er geen "zak" aan doet: "Wij zijn geen eigenaar van de producten en/of diensten", nee zo houd je bezoekers! En als je dan een persoon met ID, naam en achternaam en andere gegevens op het forum zet dan wordt het eraf geknikkerd, dan zeg ik... wie A doet moet ook maaris B doen, maargoed... Be CareFull!
  • Hofstee, Mior-Hofstee, Mior-Ermelo Automatisering en telecon

    Of welke andere naam je d'r aan wilt geven:P

    Ik schrijf dit logje omdat ik de afgelopen maanden in de statistieken van LMeijer.nl allemaal zoekopdrachten langs zie komen met deze zoektermen op LMeijer.nl

    Dat komt vast omdat google in zijn index een aantal logs van mij heeft staan over een "geheime locatie" en "hofstee", "Mior" en "jan-henk hofstee" en nog meer van die namen (Mior Ermelo, Mior hofstee :-P)

    Ik heb een jaar bij dat bedrijf gewerkt in Ermelo, toen werd hofstee min of meer overgekocht door Mior, verschillende werknemers gingen toen weg en uiteindelijk ook de baas.
    Toen ik wegging riep ik nog... dit bedrijf heet heel snel "Mior Ermelo" al werd dat niet geloofd...

    Wat ik wel appart vind is, dat ik het daar naar mijn zin had in het oude pand (eerste pand) in het 2de al ietsje minder en in het laatste eigenljik totaal niet meer, en volgens mij voelde niet alleen ik mij minder goed na die wijzigingen maar ging 't met het bedrijf zelf ook niet de goede kant op (dit zijn mijn gevoelens en deze uitspraak berust niet op interne informatie;)).

    Nu, in juli belde ik laatst weer naar hun telefoonnummer en hoorde ik de ingesprekstoon, ik wilde oud-colleage Umarr even spreken, maar kreeg een dooie-lijn toon, toen belde ik 't andere nummer (ik dacht vast een glitch in PBXnSIP) maar ook daar de dead-line tone... Toen ben ik maar Mior Veldhoven gaan bellen en die vertelden mij het volgende toen ik vroeg naar Umarr van Locatie Ermelo:

    "Ik ga even voor u navragen . . . . . . . . . Meneer die locatie is "GESLOTEN".", ehhh oké, niet dat ik het ehh niet verwacht had:P maar vond het wel vreemd, heb er een jaar gewerkt, ik vond dat nieuwe pand maar niks, de sfeer in het eerste pand was zo goed (die hing er nog toen ik er later een keer kwam bij een toenmalig klant, echt vet gezellig:)) en dan blijkt het hele zooitje "Hofstee Automatisering en Telecon" uitelkaar te zijn gevallen, dat is toch raar.... of niet:P

    Ik ben er in iedergeval optijd weggegaan want wat mij beloofd was (mondeling) "Je krijgt gewoon 3x een contract en daarna werk jij hier gewoon vast" had uiteindelijk toch nooit waar gemaakt kunnen worden.

    Het schijnt dat JH en MV weer opnieuw gestart zijn met een bedrijfje iets met "sys" in de naam, vast gejat van in het begin mede-pand-delend bedrijf Basys, succes d'r mee in iedergeval;):P Ik blijf lekker bij de Gemeente Utrecht werken, dat bevalt prima namelijk!
  • Agenten klagen over computersysteem

    Op onderstaand bericht wil ik even reageren:

    Agenten klagen over computersysteem

    Dat blijkt uit onderzoek dat de SP uitvoert onder politieagenten.

    Van de achtduizend agenten die tot nu toe aan het onderzoek hebben meegedaan, werkt 74 procent al met het nieuwe systeem, de zogeheten Basisvoorziening Handhaving (BVH).

    In dit systeem moeten onder meer aangiftes en strafbare feiten worden verwerkt. Van de gebruikers is maar liefst negentig procent ontevreden. Slechts zes procent vindt het systeem 'gebruiksvriendelijk en snel'.

    Onstabiel

    "Het BVH-systeem kost agenten veel te veel tijd, het is niet stabiel en ingevoerde informatie blijkt later vaak weer verdwenen", vat SP-Kamerlid Ronald van Raak de klachten samen. "Agenten hebben het systeem omgedoopt in Bureaucratie Voor Handhavers. Dat geeft wel aan wat er mis mee is."

    Voorzitter Han Busker van de Nederlandse Politiebond (NPB) herkent de klachten. "Iedereen vindt het belangrijk dat agenten veel op straat zijn, maar dit systeem is zo tijdrovend dat dat onmogelijk wordt gemaakt. Als je nu vier uur doorbrengt op straat, zit je nog eens vier uur achter de computer om alles te verwerken."
    BRON: nu.nl




    Het zit namelijk zo, ik heb een tijdje geleden aangifte gedaan van oplichting via internet tegen ene T.

    Toen ik de aangifte ging doen heb ik geloof ik een half uur langer op het bureau gezeten omdat 't systeem mijn straatnaam niet herkende bij de postcode e.d....
    "Ja we hebben 'n nieuw systeem, is vanmiddag om 12:00u live gegaan maar het werkt voor geen meteR" werd er gezegd. En nu zie ik ineens dat bericht op internet dat agenten het een prutssysteem vinden....
  • MSN Wijziging 02-juli-2009

    Dit even ter info;

    Gisteren heb ik mijn huidige MSN Account omgezet naar het nieuwe adres dat opzich hetzelfde is als het huidige echter staat er nu achter het apenstaartje niet meer JLMeijer.com maar LMeijer.nl. De wijziging duurt ongeveer 48 uur, na deze 48 uur is mijn e-mail adres bij alle msn contactpersonen gewijzigd (zonder opnieuw te hoeven accepteren) indien er problemen zijn zal ik iedereen opnieuw een uitnodiging sturen om te accepteren.

    De bedoeling is dat het domein JLMeijer.com uitgefaseerd wordt en alles overgaat naar LMeijer.nl dus ook MSN;)
  • Vrouw krijgt Officiele Waarschuwing bij meedoen aan radiospel

    't Wordt echt steeds gekker he...
    Een paar weken geleden hoorde ik op Radio 538 (102FM) dat een vrouw bij de 2de ronde van Weten is Winnen niet meer mee mocht doen en dat haar baas razend boos was en haar een officiele waarschuwing heeft gegeven... Ik vind dit wel weer een beetje overdreven, je hebt toch pauze, dan werk je toch gewoon 5 min langer ofzo, is dat nou ZO ERG?

Pagina 1 van 1, totaal 6 artikelen