Artikelen van Augustus 2009

  • Augustus, 2009
  • Zomervakantie 2009 - voorbij

    "All good things come to an end" zoals Nelly Furtado zingt, en dus ook mijn zomervakantie van 2009.

    De afgelopen 3 weken heb ik vakantie gehad en eigenlijk vrij rustig aan gedaan, de eerste week ben ik een paar dagen in Den Bosch geweest, toen ik terug ging naar Ermelo had ik voor TNO (zo heet onze vriendengroep) Bosche Bollen meegenomen en die hebben we savonds opgegeten – Joyce vond het nodig om ook nog even door een stoel te zakken :-P ehm…

    Ook is Rosa Smelik nog 'n paar dagen geweest en vrijdag en zaterdag avond/nacht was de verjaardag van Lennart en Joyce (TNO-party) dat was erg gezellig en ook laat geworden!

    In de 2de week ben ik bij Joyce d'r verjaardag bij haar thuis geweest en hebben we nog wat gewerkt aan de nieuwe website van TNO : http://www.TheNerdsOnline.nl.

    In de laatste week ben ik met Rosa en Karel naar Walibi geweest en verder een beetje rustig aan gedaan en gewoon wat leuke dingen gedaan.
    In het laatste weekend nog even bij mijn ouders geweest en nu moet ik de economie weer draaiende gaan houden :-P werken dus.

    Voor de gene die nu vakantie hebben, fijne vakantie;)
  • Na 4 jaar weg bij Sonneheerdt

    Op maandag 14 augustus 2005 ben ik begonnen bij Sonneheerdt aan een 2 jaar durende opleiding bij Sonneheerdt in Ermelo. Tegelijk ben ik gaan wonen in woonvorm De Wittenborgh kamer 118.

    Een opleiding bij Sonneheerdt duurt normaal gesproken maar 2 jaar, en dat is meer dan genoeg om een MBO3/4 opleiding te halen, 4 jaar is eigenlijk nergens voor nodig als je kijkt naar het feit dat regulier zoveel tussenuren e.d. heeft, als je dat samenperst in 5 dagen van 9 tot 4 met 2 pauzes van 15 minuten en 1 pauze van 50 minuten dan moet dat wel lukken toch? En dat is ook gelukt want na 1,5 jaar had ik mijn MBO3 diploma binnen, samen met Twan Boogers heb ik Proeve van Bekwaamheid gedaan op ROC landstede om een officieel diploma te kunnen krijgen;)

    Om eerlijk te zijn waren de 1ste 2 jaar wel de beste 2 jaren van de opleiding, ik ben begonnen met simpele vakken zoals Word en Excel wat eigenlijk nergens op slaat want als je ICT gaat doen dan zou je toch zeggen dat je die kennis al in huis hebt:P Uiteindelijk Netwerk beheer met Server 2003 gedaan en voor een eind project van een cursiste een database geschreven voor de helpdesk pfff dat was 'n heel project PGO hete dat project geloof ik, in iedergeval de gene waarmee wij samen moesten werken had telkens wat anders bedacht en het was nooit goed, uiteindelijk heb ik besloten de database om te zetten in software en die software wordt tot de dag van vandaag nogsteeds gebruikt en is onlangs ook nog uitgebreid.

    Maar ik vond eigenlijk dat ik te weinig geleerd had op de opleiding en wilde ook wat meer richting programmeren dus is er verlenging aangevraagd voor 80 dagen opleiding 1 dag per week (= 2 jaar) om PHP&MySQL te doen en MCSA.

    PHP heb ik met een 10.0 afgerond en van MCSA heb ik maar 1 module kunnen afronden met 2 fouten dus dat is ook niet verkeerd.

    Nu heb ik vandaag en afrondend gesprek gehad en is eigenlijk de hele opleiding, in iedergeval bij Sonneheerdt helemaal klaar en dat is maar beter ook want die opleiding gaat hard achteruit! Er wordt nu niet eens meer les gegeven, dus wat ik eventuele twijfelaars wil meegeven: KUN JE REGULIER? GA REGULIER!!!!!!! :-P Tja en kan het niet anders.. dan is het niet anders, ik had het opzich wel regulier kunnen doen maar dan had ik ook een berg gezelligheid misgelopen e.d.

    Ik ben nog wel in Ermelo blijven plakken maar dat is ook tijdelijk, want eens een brabander - altijd een brabander dus ik ZAL terug gaan naar Den Bosch :-P

    Houdoe!

Pagina 1 van 1, totaal 2 artikelen