Artikelen van Juli 2010

 • Juli, 2010
 • Vakantie 2.0 2010

  Velen hebben het geroepen "ja we kunnen wel een keer op vakantie" echter bleef het bij "zeggen"...

  Ongeveer twee maanden geleden had ik het er met Malou over om is een keer weg te gaan, echter lag de tijdsdruk nogal hoog, tijdsdruk of niet, het afgelopen weekend zijn we op vakantie geweest voor 2 dagen, dat is niet echt lang maar dat kon even niet anders en een langere vakantie komt ook nog wel maar dat is nu even niet mogelijk.

  Nou, eh ja dan moet je nog beslissen waar je heen gaat en voor hoelang, het buitenland is natuurlijk het mooist, het leek er zelfs op dat er Duitsland 2010.2 aan zat te komen maar ivm de krappe tijd, werk e.d. was dat onmogelijk. Vorig weekend hadden we op de valreep nog bedacht of Walibi België of een camping in NL voor een nacht (twee dagen) of iets dergelijks.
  Uiteindelijk is het het laatste geworden, de ouders van Malou hadden een camping gevonden in Nunspeet (vlakbij Harderwijk) kijk dat is natuurlijk dichtbij Ermelo maar als Brabanders maakt dat natuurlijk geen "zak" uit.

  Maargoed, een halve week de tijd dus, wat heb je nodig om te gaan camperen? Nou een tent, luchtbed, koelbox, drinken, eten / iets lekkers, slaapspullen en natuurlijk de WC rol niet te vergeten!

  Nou de tent hadden we al snel, van Janet Vlijm (begeleidster Wittenborgh) geleend "heb hem zelf nog nooit gebruikt, alleen mijn dochter" o oke... Nouja tent = tent toch ;-). Een 2 persoons 2 laags luchtbed had ik nog wel, echter een probleempje, daar zit zo'n elektro pomp op die stroom nodig heeft maarja als die pomp stukgaat moetie toch ook vol kunnen dus uiteraard zat er ook ruimte voor een gewone pomp op - mooi want die had Malou nog wel een in Eindhoven.

  Zo het begint al ergens op te lijken, en dat voor twee dagen;) Jaaa je moet er iets voor over hebben om een leuk weekend te hebben!

  Om het toch allemaal iets langer te laten duren had Malou vrijdag vrij gevraagd en gekregen (ik ben altijd al vrij op vrijdag) dus zijn we vrijdag nog even langs Harderwijk geweest, beetje aan de boulevard hangen en daar kwamen we nog een bekende tegen. Rond 17:00u weer naar de Wittenborgh want janet zou de tent komen brengen, toen wij kwamen was ze er al met haar (nieuwe) vriend en de tent, die we nog wel even moesten controleren op haringen maar die waren present!

  Vrijdagavond/nacht hebben we het nog even gezellig gemaakt met 'n muziekje en lagen we rond een uur of 3 in bed, maar op de een of andere manier schoot slapen niet echt op en om 5:50u weer wakker... Nou rond een uur 8 er maar uit, douchen en de laatste spullen pakken.
  Ook moesten we nog even langs de Action want Meijer trok z'n feter stuk van de schoen dus nu heb ik hele mooie gekleurde feters erin zitten:P Binnekort maar even betere kopen want deze zijn een beetje tekort mja jammer...

  Rond 10:00u waren we klaar en waren de ouders van Malou in Ermelo aangekomen om ons naar Nunspeet te brengen, alle spullen ingepakt en Ready2GO!

  We zijn door de ouders van Malou op de camping gegropped en hebben met z'n allen de tent opgezet wat nog met enige moeite ging, toen het luchtbed d'r in bleek het juiste stuk voor de pomp te ontbreken dus even bij iemand aangeklopt om een pomp te lenen, die ging d'r wel op maar moest iemand 'm even vasthouden gelukkig was het systeem zo gemaakt dat, als de pomp eraf schiet de lucht er NIET uitkan dus dat ging gemakkelijk.

  Toen we klaar waren met de tent zijn de ouders van Malou richting Putten gegaan, zij zouden daar blijven om ons de volgende dag weer op te halen @de camping.

  Nadat we alles een beetje hadden geinstalleerd in de tent zijn we een stukje gaan lopen, daarna maaris naar het zwembad van de camping, beetje jammer dat een aardig windje stond maar het was verwarmd water dus opzich nog wel te doen. Na het zwemmen hebben we een potje ping-pong gespeeld, daarna nog gekaart en savonds bij de snackbar een patatje gegeten met een lekkere kaas en groente kroket erbij!

  Na het eten nog even een stukkie 't bos in geweest, toen we terug kwamen op de camping gingen we die ook maaris een beetje verkennen, er zou een meertje moeten zijn dus wij naar de receptie "Er is hier toch een meertje?" dus die receptioniste "Ja klopt" dus Malou vroeg "is dat te lopen" zegt die vrouw: "Nee nee dat is niet te lopen" ... huh, het is toch OP de camping, nouja wij maar weer naar buiten en inderdaad er was gewoon een meertje op de camping, beetje vies water (wier erin enzo) en er zommen wat eendjes in, maar het was toch echt op loopafstand, die vrouw dacht zeker dat wij het veluwemeer bedoelde ofzo... nouja ut zal wel:P

  Rond 21:00u was er live muziek dus zijn we op het terras gaan zitten gezellig wat drinken een beetje kletsen. Om 0:00u was dat afgelopen en zijn we richting tent gegaan... nou dat werd lache ik heb zo'n dubbel luchtbed dus met 2 lagen waardoor die hoger is dan een "standaard" luchtbed dus wij d'r op, hmmmm we liggen wel heel dicht tegen het plafond van de tent, je kon je hoofd bijna niet omhoog doen of je zat met je hoofd tegen de bovenkant van de binnentent aan:P we hadden de grootste lol daarom en dat liep uit op een lachsessie die wel even doorging, pfff tja dat krijg je hé:P Denk dat je rond 2:00u zijn gaan slapen, de volgende dag weer vroeg wakker, toch lekker uitslapen de zon brade ons nog niet de tent uit dus dat kon nog wel even, half 11 dan toch maaris opgestaan, ontbeten en een stukje gaan lopen. Na het lopen zijn we naar 't zwembad gegaan en hebben we nog ff gezwommen, we hadden ook nog twee douche muntjes gekregen voor ongeveer 5 min water (10 min dus want 1+1=2 * 5 = 10min) daar moet dan ook nog 'n minuut af omdat dat water eerst warm moest worden... Ook nog shampoo vergeten dus dat schoot lekker op, nja pech. Het schoot al aardig op met de tijd dus nog even naar het Bos waartijdens (bestaat dat woord?:P nu wel haha) de ouders van Malou belde dat ze al in de buurt waren en met 15 min op de camping konden zijn - als wij dat goed vonden, uiteraard dus dat afgesproken en rustig aan weer terug naar de camping gelopen, de ouders waren er al dus dat kwam mooi uit, helaas had het tijdens de wandeling ook nog een heeeeel pieper beetje geregend dus de buitentent kon niet gelijk in de zak die ging los mee. De rest van de tent afgebroken en opgeruimd.

  Daarna zijn we naar Nunspeet gegaan om avond te eten, eerst zaten we ergens maar daar hadden ze niet wat we wilden dus naar 'n ander restaurantje toe gegaan (naast de AlbertHeijn) daar hebben we een salade gegeten met wat frites en een glas ice tea als drinken.

  Na het eten weer richting de Stationsstraat, de spullen droppen en de tijdelijk neergezette dozen om spullen in te doen weer opgehaald en richting de Wittenborgh waar we nog even een hele boel spullen uit Malou haar kamer hebben gehaald die naar Eindhoven gaan voor als Malou binnen nu en twee weken de Wittenborgh gaat verlaten.

  Met de auto volgeladen zijn de ouders van Malou toen weer vertrokken en zijn Malou en ik naar mij gegaan, nog even wat gekletst over het weekend en rond 21:00u naar de Wittenborgh nog even op de PlayStation 2 gespeeld, waarna we het weekend hebben afgerond en ben ik naar de stationsstr. gegaan en maar weeris gaan slapen.

  Zo zie je maar weer, wat je in korte tijd toch een hoop kunt regelen, en wat (tijds)druk voor positieve invloed heeft op de dagelijkse gebeurtenissen.
  We hebben een gezellige vakantie(tje) gehad en over een tijd gaan we nog wel 'n keer maar dan wat langer en verder weg! De ouders van Malou bedankt voor de nodige support aan de vakantie!

  Echt veel foto's hebben we ditkeer niet gemaakt maar hier zijn d'r een paar:

  tent opzetten
  Leon bij het meertje
  Op het terras aan het begin van de avond
  In de tent aan het einde van de avond
 • Kraamvisite Hester 2010-07-20

  Op 8 augustus 2007 ben ik met Fons op kraamvisite geweest bij Hester zie blog: kraamvisite.

  Ditjaar niet met Fons (wel met de tandem van Fons, bedankt Fons) maar met Malou naar Harderwijk / Hester.

  Donderdag 24 juli, 3 dagen na de datum dat Hester (begeleidster van De Wittenborgh) uitgerekend was, is Daniël, de tweede zoon van Hester en Jan geboren dus tijd om weer op kraamvisite te gaan! En dat is op 20 juli dan ook gebeurd.

  Savonds heb ik, om het makkelijker te maken bij Malou mee gegeten op de Wittenborgh waarna wij rond een uur of 18:30u / 18:45u zijn aangereden - op naar Harderwijk!

  Rond 19:30u waren we er, Hester had ons al aan zien komen dus die deed gelijk open. Jan en Thomas waren er ook, en Thomas is in die bijna 2,5 jaar al een stuk groter geworden en praat zelfs al, dat is best mooi om te zien dat dat zo snel gaat, of je daar blij mee moet zijn dat het zo snel gaat is weer een ander verhaal;).
  Filmpje langs het spoor...

  We kregen wat te drinken en hebben gezellig bijgepraat over de afgelopen tijd en uiteraard over Daniël.
  Toen Daniël wakker werd (want die sliep nog even) heeft Hester hem uit de box gehaald en hebben Malou en ik hem even vast mogen houden.
  Het is een mooi en lief kindje, ook nog zo klein toch appart als je erover na denkt dat je zelf ook zo klein geweest bent! Het was echt heel gezellig bij Hester, Jan en the kids!
  Hester heeft ook nog de baby kamer laten zien, zag er ook erg mooi uit.

  En bij een kraamvisite hoort natuurlijk ook een cadeau! Al een aantal weken geleden toen ik met Malou in Den Bosch was.

  We hadden twee cadeau's gekocht, 1tje echt voor Daniël en 1tje voor "iedereen", we hadden voor Daniël een slabbertje gekocht met iets van "De LIEFSTE mamma is MIJN mamma" er op en als 2de een fotolijst met daarin ruimte voor een foto van elke maand, zo kun je dus het hele eerste levensjaar van iemand vastleggen op foto, er stonden ook nog tekstjes bij (bij de maanden).

  Rond een uur of 21:45u zijn we weer teruggefietst, in rustig tempo, naar Ermelo, rond een uur of 22:45u waren we weer op de Wittenborgh en hebben de avond even afgesloten bij de lokale snackbar "Het hoekje".

  Uiteraard weer wat foto's gemaakt, deze staan (met toestemming) op deze pagina.

  Nou ik moet zeggen dat het weer een gezellige avond was! Hester, Jan en Thomas heel veel geluk gewenst met Daniël en bedankt voor de gezellige avond (ook namens Malou).

  Binnekort op LMeijer.nl: Vakantie 2.0
 • Here we go again!

  Het lijkt maar niet op te houden! Van het LMeijer.nl feestweekend tot het weekend naar Johannes in Groningen, naar Malou in Eindhoven en het afgelopen weekend naar Eindhoven, Den Bosch en via Nijmegen weer terug naar Ermelo.

  Ik geloof dat ik in de afgelopen 5/6 weken meer heb uitgevoerd dan in de daaraan voorafgaande 2 jaar, MAARRR dat zeggen we er niet bij (dus deze zin heeft niemand gelezen? mooi dan gaan we nu verder met de blog!)

  Dit weekend stond eigenlijk het weekend met Johannes op de planning maar ik en planningen? Precies dat schiet niet op!

  Goed waar moet ik beginnen, vrijdagavond begon het weekend bij mij in Ermelo en net als de afgelopen weekend met Malou, beetje kletsen, drinken, kaarten en uiteraard lekker naar buiten want wat was het toch heeeerlijk weer vrijdag! Boven de 30 graden, ech zo mogen er van mij nog wel een paar weken volgen! Maar bij mij binnen was 't maar rond de 18 graden, dat is ook wel lekker als je dan binnen komt. Vrijdag avond/nacht was ik aan het wachten op de videobestanden die ik eigenlijk nog zou knippen voor het feestje dat zaterdagavond was maar die waren pas rond 4 uur snachts binnen en toen vonden wij het nodig ook maar is te gaan slapen, dus dat was helaas mislukt!

  De volgende dag weer vroeg op, eigenlijk nog te laat zelfs maargoed, er zou ons namelijk een vertraging van ongeveer 1 uur boven het hoofd hangen ivm werkzaamheden tussen Utrecht CS en Den Bosch CS maar wij hadden nog nét de laatste trein die niet ogeleid werdt (pfew).

  Toen we in Eindhoven aankwamen heeft de vader van Malou ons naar het zwembad de Tongelreep gebracht waar wij de rest van de dag hebben gezwommen, we hebben uiteraard alle glijbanen gehad en het was lekker weer dus ook in het buitenbad geweest, eigenlijk wel zo'n beetje overal... Na het zwemmen zijn we met de bus naar het centrum gegaan en hebben daar bij de McDonalds gegeten, daarna zijn we naar het station gelopen omdat ik weer naar Den Bosch zou gaan voor het geplande feestje van Peter en Asterid Popelier (25 jaar getrouwd), Malou had wel mee gekunt maar die haar vader was zondag jarig dus zodoende dat dat niet gebeurd is.

  Rond 18:40 was ik op station Den Bosch en omdat mijn ouders nog niet thuis waren ben ik met de bus naar huis gegaan en heb ik thuis nog snel geprobeerd wat met die videobestanden uit te voeren maar helaas schoot dat niet zo op, nouja dat is dan jammer hoor...

  Om 20:00 zijn we richting Elshout gegaan waar ook de 50ste verjaardag van Peter gehouden was (zover ik kan terugvinden was dat voor LMeijer.nl bestond, zo'n 3 en half jaar geleden).

  Peter begon met een "uitgebreide" speach, zoals hij zelf al zei ging hij niet iets korts vertellen maar gewoon iets vertellen.
  De muziek begon met een soort tijdlijn dat was wel leuk gedaan vanaf het samen gaan van Asterid en Peter tot de geboorte van Ilvy het 3de kind van hun.

  De rest van de avond hebben we uiteraard gefeest en ook bijgepraat met oude bekenden uit de buurt of mensen die vroeger in de buurt woonden maar nu een stukje zijn verhuisd. Er werd ook veel gedanst, gepraat en gelachen (gefeest dus :-P) het feest was rond 01:45 (snachts) afgelopen, toen zijn we weer richting huis gegaan en maaris gaan slapen.

  Dan hebben we nog de zondag, terug naar Ermelo. Rond een uur of 12:23 met de trein naar Eindhoven om daar Malou op te pikken en toen begon het... met de trein van 13:32 naar Den Bosch, nouja eigenlijk naar Utrecht maar die trein ging niet verder. Dus wachten op de volgende trein die via Nijmegen naar Utrecht zou gaan, op het bord stond helemaal niks, maar op de trein "Schiphol" dusja dan ga je toch maar gewoon naar binnen, roept op een gegeve moment de conducteur "Hier een bericht aan de machinist van de heeft u uw porto wel aanstaan", bleek de machinist er nog niet te zijn dus wij wachten en wachten tot die er eindelijk was, er zat echt bijna geen mens in die trein en dan was het nog niet eens de stilte coupé, gelukkig had ik gedacht aan kaarten dus maar een potje kaarten in de trein.
  Vlakbij Nijmegen was er ineens een flinke knal te horen het leek wel of de trein naast het spoor belande, hij sloeg ook af en reed vervolgens gewoon door naar Nijmegen (wij zaten ook achterin dus het was vast niemand opgevallen). De BEDOELING was dat die trein verder zou gaan naar Utrecht CS en hij had zelfs de in Den Bosch opgelopen vertraging weer ingehaald, maar toen kwam het omroepbericht dat "er een technisch mankement is aan deze trein" (goh, dat was nog niet opgevallen:P) "de trein aan de overkant zal eerder vertrekken" dus wij maar naar de overkant, ook nog getwijfeld vanaf daar de Intercity naar Zwolle te nemen maar ook dat schoot niet op.
  Dus maar wachten bij spoortje 3, Malou kwam nog een vriendinnetje tegen op het station van Nijmegen (ja het land is klein) toen kwam er eindelijk een trein maar die bleek naar Eindhoven te gaan (het is dat iemand het zei, anders waren we weer terug bij Start :-P).

  Toen kwam 'ie eindelijk, de trein naar Utrecht CS! Gelukkig hadden we de aansluiting op de stoptrein naar Zwolle gehaald, al met al waren we rond 17:35 dan toch daar waar we moesten zijn, eerst nog even naar mij geweest om ff wat de drinken en een plaspauze te houden, daarna naar de Wittenborgh even wat eten, ze zaten daar om 18:50 nog te eten pffff, toen hun aan het toetje begonnen zijn wij ook gaan eten en toen hun met het TOETJE klaar waren waren wij klaar met het volledige eten (mensen, mensen eten moet SNEL:P 10 minuten is meer dan genoeg) toen de afwas er doorheen gejast + opruimen en toen waren die anderen net klaar met het toetje dus maar snel naar boven voordat wij dalijk hun afwas ook nog konden doen, en dat dacht ik toch even niet;)

  Savonds nog ff wat TV (welliswaar via Internet) gekeken, even op het balkon gezeten en zitten praten en zo is 't weekend weer voorbij!

  Ehm, wat staat er voor volgende week op de planning? Niks, zwemmen, pretpark, Eindhoven, Den Bosch, Groningen of hoe zit het eigenlijk met die vakantie????

  Goed, iedereen weer een fijne week toegewenst met weinig voetbal (hoop ik ditkeer) en hopelijk een beetje mooi weer!

Pagina 1 van 1, totaal 3 artikelen