Artikelen van April 2011

  • April, 2011
  • LMeijer op weer op lange latten

    Je moet hard doortypen wil je het tempo van de gebeurtenissen die je wilt vastleggen op internet kunnen bijhouden.

    Zo ben ik op zaterdag 16 april 2011 weer een keer weze skiën.

    Een paar weken terug was ik Malou foto's aan het laten zien van skiën op zaterdag 16 april 2007, exact 4 jaar geleden! download de foto's uit 2007. Ongeveer een week daarna kreeg ik een mailtje van Margo Vijverberg, zelfstandigheidsbegeleider bij Sensis (nu Koninglijke Visio). Waar dat mailtje ineens vandaan kwam weet ik niet want ik kreeg nooit niks maar nu toevallig wel! Malou had dit mailtje zo via via ook ontvangen en zelf heb ik het ook weer naar een berg mensen doorgestuurd, beetje jammer dat ik niks meer hoorde van die mensen of ze toevallig ook zouden gaan of niet, achja jammer dan!

    16 april zijn we dus gaan skiën, ik wist niet zeker of het de zelfde snowworld was als uit 2007 maar dat bleek al snel zo te zijn. Vanuit Zeist zijn we naar Gouda gegaan (konden niet verder ivm werkzaamheden), daar heeft iemand ons van het station opgehaald en naar SnowWorld gebracht, vreemd genoeg waren wij de enige 2 die daar gebruik van hadden gemaakt, de rest kwam waarschijnlijk met ouders of iets dergelijks...

    In het mailtje van de organisatie stond dat je voor de ingang kon pinnen, dus natuurlijk geen geld meenemen "als dat tog daar kan" ... bleek de pinautomaat afgesloten, handig! Gelukkig mocht het geld ook via internet overgemaakt worden.

    Bij binnenkomst hebben we eerst ff wat gedronken en daarna de skieschoenen aangetrokken en wat warme kleding (handschoenen enzo), iedereen kreeg ook een leuke muts van de kruif foundation (jammer dat dat logo erop staat :-P).

    Om 11 uur mochten we de baan op voor 'n uurtje, iedereen kreeg een eigen begeleider mee (nouja de minder ervaren dan), ik had pas 1x geskiëd dus dat was wel handig. Ik begon bij het laatste baantje, beetje remmen en vooruit komen, daarna naar de grotere baan, tot de helft leren bochten maken en remmen, toen later nog een stukje hoger (met die rot band lift :-P) en als laatste mocht ik zelfs tot helemaal bovenaan, dat was echt wel vet! Ook dat ging met een andere soort lift, je moest je vasthouden aan een soort paal en werd zo vanzelf naar boven gesleurt haha.

    Om 12 uur was het skiën alweer afgelopen en zijn we weer teruggebracht naar Gouda, daarna nog ff rondgeslingerd in Utrecht, beetje eten enzo.

    Het was lang geleden dat ik geskiëd had (4 jaar, op de dag nauwkeurig :-P) maar vond het weer erg leuk om te doen en wil het zeker nog wel vaker gaan doen!
  • Naar je werk met paard en wagen

    Ja mensen, op 14 arpil 2011 heb ik mijn laatste ritje per taxi naar mijn werk gehad, waarom? lees verder;).

    Al een hele tijd ga ik per taxi naar mijn werk, de taxi is nog nooit te laat gekomen, zelfs niet met dat pokke weer vorig jaar, dit omdat de taxi uit Utrecht kwam en ik daar werk, dan is hij eigenlijk altijd optijd in Utrecht, en smorgens vroeg 06:20u moet ook nog wel lukken in Ermelo of Den Bosch, ik had 'n gezellige aardige (vaste) chauffeur Eike, de ritten waren altijd heel gezellig en een keer boodschappen doen of naar 't Hoekje (snackbar) was geen probleem, ging hij tog ff mee :-P.

    Maar het UWV, die het zooitje betaald vond dit (uiteraard) te duur en zocht naar een goedkopere oplossing, toen kwamen ze met "De Nieuwe Koetsiers", nou om die naam moet ik net zo hard lachen als Djedi Jill of Billy-Joy, betekend dat dan dat ik nu te paard moet??? Nee dat gelukkig niet, maar vond 't een leuke titel haha;).

    Nou, dat systeem bugd aan alle kanten; Ik heb een auto op mijn naam gekregen, en moet ritten boeken via een prutserig online invulformuliertje en dan komt er een chauffeur, deze chauffeur brengt mij dan, in mijn eigen auto naar Utrecht, gaat dan weer naar huis (Den Bosch) en komt smiddags weer terug naar Utrecht, haalt mij op en brengt mij naar Den Bosch, maar wat nou als ik bijv. alleen smiddags opgehaald hoef te worden? Hoe komt die chauffeur dan aan de sleutel? Die heeft hij niet standaard namelijk...
    Het zijn vooral senioren chauffeurs terwijl ik de voorkeur geef aan de wat jongere chauffeur.
    Dan moet ik zelf tanken, daarna bonnetjes invullen en opsturen naar het UWV, een hele boel ellende erbij dus:P.

    Owja, de auto heeft ook nogis geen radio, airco of wat dan ook:P

    Het zal mij benieuwen hoe het allemaal zal gaan met dat nieuwe systeem maar mij bevalt het maar niks:P

    Via deze weg ook Eike en taxi van Rhijn thx voor de goede service, en als 't er ooit van komt kom ik weer terug bij jullie bedrijf;)
  • ZieZo beurs 2011

    In 2007 met Floris, Fons en nog iemand (wie ookalweer:P) en ook in 2008 ben ik voor het laatst bij de ZieZo beurs geweest in Houten, dit is een beurs voor mensen met een visuele handicap waar allerlei nieuwe snufjes op het gebied van toegankelijkheid worden getoont.

    Ditjaar (afgelopen zaterdag om precies te zijn) ben ik er geweest met Malou, Micheal en Serhat, we zijn vannuit Zeist met de bus naar Utrecht gegaan, en omdat er werkzaamheden waren op het traject Utrecht -> Den Bosch ging er een bus direct van Utrecht CS naar de Expo in Houten.

    Eigenlijk zou Rosalie ook nog meegaan maar die was verhinderd, de flirstcursus die er zou zijn (zie Twitter) hebben we dus toch maar overgeslagen helaas:P

    Op de beurs hebben we gekeken naar een apparaat dat ondertiteling van je TV voorleest en naar TV loepen (die ook bijv. het schoolbord zouden kunnen weergeven) en nog naar een apparaatje dat tekst inscant (fotografeerd) en dan omzet naar spraak (OCR, Text To Speech). Er waren niet echt denderende nieuwe dingen te zien maar het was wel een gezellig dagje.

    Toen we terug in Utrecht waren hebben we wat gegeten bij de Mac Donalds en daarna zijn we terug gegaan naar Zeist en hebben we het weekend verder gevierd!
  • 10% korting op alles bij JUMBO

    Zo, soms is het handig als je familie of vrienden hebt die bij een supermarkt werkt, in dit geval werkt mijn zus Manon bij de JUMBO op de rompert in Den Bosch.

    Alle personeelsleden van JUMBO hadden 5 bonnen gekregen waarmee je 10% korting kreeg op alles bij JUMBO op woensdag 6 april 2011 vanaf 20:00u tot 22:00u (na sluitingstijd dus).

    En daar heb ik dus even gebruik van gemaakt, nou ik heb maar even grondig ingeslagen van keukenrollen tot chips en van 2L flessen coca cola tot smirnoff Ice, in totaal voor zo'n 130 euro aan spullen maargoed tog 10% er vanaf! Het vervoeren van al die troep ging niet helemaal lekker, een krat en een pindakaas pot hebben het niet overleefd:P.

    Zulke acties mogen ze van mij vaker doen, voorlopig hoef ik in iedergeval niet om frisdrank naar de supermarkt!

Pagina 1 van 1, totaal 4 artikelen