Artikelen van November 2007

  • November, 2007
  • Man urenlang mishandeld na internetdate

    Dit bericht vond ik gisteren op nu.nl. Ik dacht laat ik het is delen met jullie, ik heb mijn mening er even onger gekalkt, laat maar even een reactie achter;)

    GRONINGEN - Een 54-jarige man uit het Stadskanaal (Groningen) is eind oktober, nadat hij via internet een afspraakje had gemaakt met een 17-jarig meisje, urenlang mishandeld en gekneveld. Dat heeft de politie woensdag gemeld.

    De man was naar een woning in Groningen gelokt waar hij direct na binnenkomst met een honkbalknuppel werd neergeslagen. Ook zijn gezicht werd met tape afgeplakt.

    In de vier uur dat het slachtoffer in de woning werd vastgehouden, is er tweemaal een groot geldbedrag van zijn rekening gepind.

    Vriend

    Volgens de politie had de man via een chatsite een afspraakje met het meisje gemaakt. Eenmaal bij de afgesproken woning aangekomen, trof hij niet alleen het meisje maar ook haar 21-jarige vriend uit Delfzijl en de 23-jarige bewoner van het huis.

    Tijdens de mishandelingen die volgden, werd het slachtoffer gedwongen zijn pincode af te geven. Terwijl twee andere mannen, een 26-jarige man uit Delfzijl en een 23-jarige man uit Den Haag bij het slachtoffer in de woning bleven, werd door de andere twee verdachten 1000 euro van zijn rekening gepind.

    De 'oppassers' zorgden er ondertussen voor dat de bebloede spullen en de honkbalknuppel uit huis verdwenen. Na middernacht is er nogmaals eenzelfde bedrag van de rekening van het slachtoffer gehaald.

    Gordijn

    De man heeft volgens de politie in totaal vier uur geboeid en met een afgeplakt gezicht in de woning gelegen waarbij hij ervan overtuigd was dat hij het voorval niet zou overleven. Vervolgens is het slachtoffer, gewikkeld in een gordijn, in zijn eigen auto naar Haren gebracht waar hij uit de auto werd gezet.

    Ziekenhuis

    De man heeft hier bij een woning aangebeld waarna de politie kon worden ingeschakeld. Het slachtoffer is vervolgens naar een ziekenhuis gebracht waar bleek dat hij een hoofdwond en gekneusde ribben en polsen had opgelopen.

    Volgens de politie was er sprake van een vooropgezet plan. In totaal zijn zes aanhoudingen verricht. Vijf van hen zitten nog vast.


    Ik ben absoluut tegen geweld, maar ik vind dit wel weer een soor "uitzondering", het mag niet dat is een ding dat zeker is, maar als je als 54-jarige vent je eige laat lokken door een 17 jarige via internet, dan ben je toch niet goed bezig of wel... Daarom vind ik het net goed dat dit niet goed afgelopen is, inplaats van 4 uur seks kreeg die 4 uur slagen, en mocht er ook nog een prijs van €2000 voor betalen, net goed! Ik hoop dat hij en anderen er wat van geleerd hebben, niet doen dus!
  • Bezoekers van LMeijer.nl (pageviews)

    Je hebt 't vast al op de "home" page gezien, ik heb iets nieuws op de website gezet: "pageviews", omdat de bezoekers aantallen aardig aan het oplopen zijn, lijkt het mij leuk om bij te houden wie er nou zoal langskomt op LMeijer.nl.

    Dus neem ook even de moeite om je naam in te vullen. Je hoeft geen ingewikkelde dingen aan te klikken alleen maar naar Pageviews te gaan en je naam in te vullen, op submit klikken en je naam wordt in de database opgeslagen! (posts van hetzelfde IP toegestaan, dubbele namen van het zelfde IP worden geblokkeerd).
  • EnergyFM in de krant #2

    Woensdag 21 november was 't zover DJDarkster in de krant met EnergyFM, 't krantenstuk ging grotendeels over internet radio en dan een stuk + foto over mij erbij, dat was de opzet aldus Lisette van der Swaluw die het artikel geschreven heeft samen met haar collega's van het Brabants Dagblad.

    Het artikel kreeg ik al eerder binnen per mail, er zijn in de krant misschien wat dingen veranderd door de eindredactie maar dat is niet zo super erg.

    Het artikel

    Radio via
    internet
    neemt toe

    Naar schatting enkele honderden amateurs maken internetradio.

    door Lisette van der Swaluw
    DEN BOSCH - Het aantal radiostations dat louter via internet uitzendt, stijgt. Het precieze aantal is onbekend, maar geschat wordt dat er enkele honderden radio-makers actief zijn. Dat bevestigen onder meer bedrijven die de radiostations faciliteren. „Wij krijgen steeds meer concurrentie. De bedrijfjes schieten echt als paddestoelen uit de grond. En ons klantenbestand stijgt”, aldus Kobus Drayer van IC-Hosting in Groningen. Het zou doorgaans gaan om voormalige radio-piraten en particulieren met een beperkte schare luisteraars.
    Hoe klein ook, radiostations die via internet actief zijn, moeten geld afdragen Buma/Stemra en aan Sena in verband met onder meer auteursrechten. Of dat inderdaad gebeurd, wordt echter nauwelijks gecontroleerd. „Wij scannen de markt wel. Maar het is voor ons pas interessant als er veel luisteraars zijn. Wij richten ons dus op de grote jongens. Die zenden meestal ook via de ether uit. En we hebben het idee dat we die wel onder controle hebben”, aldus een woordvoerder van Buma/Stemra.
    Een woordvoerder van Sena meldt dat er ‘enkele honderden’contractanten zijn. „Er zijn natuurlijk altijd mensen die de spelregels negeren, maar wij hebben het idee dat we de Nederlandse markt aardig in de peiling hebben.”

    --------------------------

    ‘Ik ben in de hele wereld te horen’

    Internetradio: vijftig luisteraars maar wel wereldwijd te horen.

    door Lisette van der Swaluw
    DEN BOSCH - Vanuit zijn slaapkamer thuis in Den Bosch of vanuit het studentenhuis in Ermelo zendt hij iedere zondagmiddag uit: DJ Darkster van radio Energy FM. Heel veel luisteraars heeft hij nog niet. Maar er zit een stijgende lijn in. En wie weet, ligt er een carrière bij een wat grotere omroep in het verschiet. Want Leon Meijer (19) zoals DJ Darkster in het dagelijks leven heet, droomt weleens van een carrière bij de omroep.
    Leon is slechtziend. Hij raakte verslingerd aan radio via een -inmiddels opgedoekte- zender speciaal voor blinden en slechtzienden.
    „Het is nu nog pure hobby. Maar ooit een stap maken, lijkt me wel wat. Ik vind het gewoon mooi om te doen. Mensen live in de uitzending halen, met de telefoon, dat is echt kicken. Meestal gaat het dan over de nummers die ze hebben aangevraagd. Die praat ik dan aan elkaar. Ik draai van alles. Top-veertig muziek vooral.”
    Dat het aantal luisteraars nog te wensen over laat, blijkt wel uit het feit dat Leon Meijer de meeste verzoekjes krijgt van mensen die zelf ook internetradio maken. „Het wereldje is nog klein”, beaamt hij.
    Ook DJ Jan (Jan Speijers) van radio Yellow Bird.nl komt in actie vanuit zijn ‘voorslaapkamer’. „Ze kunnen me zo zien zitten.” Hij draait vooral Nederlandstalige muziek en vertelt trots al een aantal artiesten in de studio te hebben ontvangen. „Wesley, Danny van Zoest, Antonio: allemaal al hier gehad. Ik ga ook naar optredens en zo. Ze kennen me inmiddels hoor: de man met de grote snor. Dat is radio Yellow Bird.”
    Jan Speijers is buschauffeur in Arnhem en kruipt vrijwel iedere avond achter de microfoon. Net als Leon Meijer heeft hij collega dj’s die voor Radio Yellow Bird draaien.Lachend: „We hebben zelfs twee ladies. Mijn vrouw is er één van.”
    In het verleden was Speijers actief als radio-piraat. Twee keer werd hij gepakt. Een hoge boete, apparatuur kwijt: nee, dat risico wil hij niet meer lopen. Via internet kan hij voor -in verhouding- een schijntje de lucht in, nog legaal ook. En wat hij ook prachtig vind: „Ik ben in de hele wereld te horen. Canada, Spanje, Duitsland: overal heb ik luisteraars.”
    Wereldwijd te horen misschien, maar het aantal vaste luisteraars is nog gering: een kleine vijftig. Volgens Speijers worden het er wel steeds meer. „We overwegen het bereik uit te breiden.”
    Vijftig luisteraars, daar doet de Tilburgse student Bas van Duren het niet voor. In samenwerking met de Fontys Rockacademie in Tilburg is hij bezig met het opzetten van internetradio voor ten minste 2000 luisteraars. Muziek uit het alternatieve circuit, waaronder muziek van studenten van de Rockacademie, zal er te horen zijn. Van Duren verwacht vooral onder studenten luisteraars te vinden. „Wij willen een kwaliteitszender. Amateurs zijn er genoeg. Grote, goede zenders niet. Dus voor concurrentie hoeven we niet bang te zijn.”

    --------------------------------

    Radio via internet: hoe werkt het?

    Er zijn verschillende vormen van internetradio: de meeste grote radiostations zenden -behalve via de ether- via internet uit. Er zijn ook radiomakers die een programma opnemen dat gedownload kan worden (podcasten). In opkomst zijn stations die rechtstreeks uitzenden via internet.

    Uitzenden via internet is redelijk simpel. Meer dan een goede computer, een mengpaneel, een microfoon en streaming soft- of hardware (een programma dat het mogelijk maakt dat de zender door meerdere mensen te beluisteren is) is niet nodig.

    De kosten voor het maken van internetradio variëren. De streaming soft- en hardware wordt doorgaans gehuurd bij een gespecialiseerde internetaanbieder. De prijs hangt af van het aantal luisteraars. 1 Euro per luisteraar (per maand) is een voorkomend tarief.

    Ook de verplichte afdrachten voor onder meer auteursrechten aan Buma/Stemra en aan Sena zijn afhankelijk van het aantal luisteraars. De minimum-tarieven zijn 26 euro per maand voor Buma/Stemra en 547 euro (circa 45 euro per maand) voor Sena.

    De foto
    Foto in studio Den Bosch - DJDakrster achter de knoppen en microfoon
    Foto: Maikel Samuels
  • Afscheid Jaap

    Het onderwerp ziet er dramatischer uit dan het is... afgelopen week zou eigenlijk voor Jaap de laatste week op Sonneheerdt zijn en daarom zouden we wat leuks gaan doen. Omdat ik donderdag op school moest zijn voor het één en het ander was ik op woensdagavond al in Ermelo, we zijn die avond bij 't hoekje (friettent) wat gaan eten en we hebben gezellig bij wat huisgenoten van mij gezeten die Jaap ook kent. Ik heb Jaap 's avonds terug gebracht naar 't "Sonneheerdt huisje" waar ik ook ben blijven slapen.

    Op donderdagavond zijn we naar 't café gegaan (Jaap, Harrie, Sander, Fons en ik). We hebben er gezellig wat zitten drinken, ook kwam ik nog iemand tegen die vorig jaar op de Wittenborgh heeft gekookt voor onze jaarlijkse "December gebeurtenis".

    Ennou komt 't mooiste nog;) Ik ben niet echt een alcohol drinker, zo af en toe is een biertje of kriek of i.d. gaat er wel in, maar donderdag wilde ik eigenlijk alleen maar wat Cola drinken dus we hadden besteld (Harrie ging dat ff doen), alleen ipv 3 cola en 2 bier bestelde meneer 2 cola en 3 bier:P dus heb ik dat ene biertje maar opgedronken. Het rondje daarna had ik wel gewoon Cola:) Harrie ging aan de Jegemeister, dus ik vroeg hem, mag ik is proeven? dat mocht dus ik dat spul dat in een klein borrelglaasje zat proeven.... hmm lekker! (smaakt naar drop). Dus ach komop bestel d'r 1 voor mezelf, maar daar bleef het niet bij:P nee nee, bestel nog 'n 2de... Ik weet niet hoe 't kwam maar 't werden er uiteinderlijk 4. Ik had nog niet eens naar het %tage gevraagd maarja 't zat in kleine glaasjes dus dat kun je opzich wel raden.. bleek iets van 20 - 25% in te zitten, maar ik wist dat ook niet:P dus ik was een klein beetje "licht in de kop" maar niet echt dronke ofzo volges mij. Nougoed wij rond 23:30 naar huis, hebben we nog ff zitten kletsen en toch optijd weer naar bed want op vrijdag was 't gewoon weer school en om 7:00 was ik weer klaarwakker dus geen probleem:) en nee geen kater;)
  • EnergyFM in de krant

    Vanmiddag rond 16:30 kwam er iemand "in de studio" om een interview met mij af te nemen over EnergyFM, of beter gezegd de opkomst van internetradio.

    Ik heb even een stukje uitgezonden om te laten zien hoe dat werkt met SHOUTcast e.d. En een kort praatje gehouden op de zender. Ze vroeg dingen zoals hoelang ik al draai, hoe ik bij de radio ben beland en of ik ermee verder wil gaan. Ook vertelde ze dat de Buma Stemra nog niet zo actief bezig is met het "uit de lucht halen" van iligale internet stations [b]EnergyFM is trouwens legaal;) [/b] Omdat deze zender nog niet zo groot zijn en dus eigenlijk niet echt een gevaar vormen voor de muziekrechten aldus buma stemra en de sena zelf.

    Er zijn ook een aantal piraten die op internet (legaal) draaien omdat het via internet goedkoper is dan in de Ether.

    Ook heb ik verteld dat ik een keer vanuit Moskou een uitzending gedaan heb en een beetje radio geschiedenis van mij erbij.

    Morgen komt de fotograaf langs om nog even een foto in de studio te nemen.
    Het artikel komt op de algemene pagina's van het "Brabants Dagblad", het wordt dus in de gehele regio verspreid en niet alleen in Den Bosch (heel Noord-Brabant en een stukje Limburg (of dat Limburg nog zo is, geen idee vroeger was dat in iedergeval wel zo)).

    Zodra het artikel in de krant staat zal ik 'm hier plaatsen!

Pagina 1 van 1, totaal 5 artikelen