Artikelen van September 2010

 • September, 2010
 • Weer naar Hester

  Eigenlijk heb ik nu een klein probleem, maar dat lossen we wel even op ...

  Zaterdag de 25ste zijn we eerst maaris op de Wittenborgh geweest op bezoek bij Nanda, dat was ook gezellig, en om Malou d'r fiets daar even op te halen. Savonds maar weer even uitgegaan in het pietoriske Ermelo :-P.

  Dan de zondag, Tja al een tijdje wilde ik met Hester naar Malou gaan maar gezien de planningen van beide werd dat een beetje lastig dus heb ik geplanned om met Malou gewoon naar Hester te gaan in Harderwijk (probleem opgelost :-P). We zouden namelijk nog een keer naar Daniel komen kijken hoe hij gegroeit is e.d. en gewoon ff gezellig bijkletsen over de afgelopen paar maanden sinds het laatste bezoek (kraamvisite).

  We hebben bij Hester zitten praten, Thomas was leuk aan het tekenen we hebben ff bij hem gezeten. Rond een uurtje of 3, half 4 was het weertje buiten heerlijk opgeknapt en zijn we met z'n 4en (Hester, Thomas, Malou en ik) naar het bos gegaan in Harderwijk en hebben daar ff lekker gewandeld en gekletst.

  Toen we weer bij Hester thuis waren heeft Malou, Daniel de fles gegeven! (Hoefde Hester het een keer niet te doen :-P).
  En toen was het ineens al vrij laat en zijn we dus maar weer teruggefietst naar Ermelo!

  Een geslaagd weekendje dus weer en leuk om Hester, Jan en the kids weer is te zien!

  Hier zijn nog wat foto's te bekijken!
 • Paps is 50 geworden!

  Goeiedageem, welkom aan het begin van het LMeijer.nl feestseizoen :-P

  Gefeliciteerd, gefeliciteerd 19 september 2010 is mijn vader 50 jaar geworden! Dit hebben we zondag geviert in de feesttent bij ons in de tuin!

  Malou en ik zijn het weekend zaterdagvond op stratumseind in Eindhoven begonnen, om even terug te komen op Johannes zijn reactie op de blog over LMeijer.nl 4 jaar; die 4 biertjes werden er "iets" (beetje maar hoor:P) meer! Het was weer gezellig daar al was 't vrijdag!

  Zaterdagochtend zjin we naar Den Bosch gegaan we zijn eerst gaan shoppen, kijken voor nieuwe kleren en Malou had nog even een cadeautje gekocht voor onspap. Rond een uurtje of 5 hebben we ons laten ophalen van het station en hebben we bij mij thuis gegeten en even alvast 't 1 en het ander voorbereid voor de tent.

  Zondag de 19 was het feest! Smorgen eerst de audio aparatuur in de tent gezet zodat we wat muziek konden blazen!

  --- En dan gaan we er nu even tussenuit voor een AF-ZIJK-SESSIE, ééntje in het kader (je raad het al) van je familie moet je het hebben :-P

  Aller eerst komt er een mailtje binnen van mijn neef Rocco (ik heb die naam niet bedacht:P) die meld te moeten werken omdat er een 1 of andere "healthday" is, nou kan ik mij dat totaal niet voorstellen dat je voor een 50 jarig feest niet weg mag EN uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat hij altijd smoesjes verzind voor feestjes omdat hij er geen zin in heeft, ehm zeg DAT dan gewoon :-P.

  Het daarna volgende mailtje van Carina, een tante, waarin staat dat ze naar de dope eh ik bedoel doop van het buurjongetje moeten nou als ik moest kiezen om in een feesttent te zitten of moet kijken hoe een kind verzopen (:P) wordt in de kerk dan kies ik tog voor dat eerste (ow ehm ik ben zelf ook gedoopt helaas helaas, maarja op die leeftijd heb je het zelf nog niet voor het zeggen :P:P) dusss ehm goed genoeg afgezijkt en gezeurt we gaan verder!

  Zaterdagmiddag was dus het feest in het tentje bij ons op het gras in de achtertuin, er stonden terrasverwarmers omdat het nogal koud zou kunnen worden, dat viel achteraf opzig nog wel mee gelukkig regende het niet!

  Ik heb samen met malou een beetje de muziek gedaan, m'n zusje had samen met wat vriendinnetjes ook nog een abraham pop in de tuin gezet (zie foto's ;-)) die zag er ook lache uit opzig!

  Nét toen ik had uitgetimed om lang zal 'ie leve te gaan draaien en iedereen naar de tent had geroepen vond de katering het nodig om voor de deur te staan met het eten, sjit nouja dat moet dan maar even wachten... Toen ze binnen klaar waren met het klaarzeten van het eten hebben we keihard lang zal 'ie leven gezongen met de hele tent!

  Daarna hebben we een beetje gegeten, vond het niet helemaal top maar ook niet vies en zo savonds hebben we de boel opgeruimd (niet de hele tent hoor:P) en ben ik met malou weer op het station afgezet om met de trein naar Eindhoven te gaan, ik geloof dat we toen nog even snel de stad in zijn geweest en daarna naar malou's huis gegaan want op maandag wacht er een bezoekje aan het ziekenhuis (oogarts) waar alles goed was. Overdag nog even bij het CityCentrum in Veldhoven geweest en na het avondeten weer richting Tiel en Ermelo.

  Het was dus weer een geslaagd weekend / feestje beetje jammer dat het merendeel van de jongeren had afgezegd maarja die zullen we zoiets hebben van "ehm ga beetje tussen de ouwelui zitten" tja en als ze dat nou is allemaal tegelijk denken :-P dan schiet het op maar dag mag de pret niet drukken!!

  Owja zateragavond waren we nog "even" gaan stappen in Den Bosch maar dat is écht totaal niet boeiend, we vroegen de barman waar we nou het beste heen kunnen, hij antwoorde met: "Weet je het station?", "ja...", "nou dan pak je daar de trein naar Breda, Tilburg..." oke dusssss dat schiet ook niet op dus haha:P

  Ook heb ik nog een uitnodiging gehad voor 16 oktober, dan is Alfonds (uit Eindhoven) jarig die wordt ook 50 maar laat malou nou net jarig zijn in dat weekend dus helaas kan ik niet bij Alfonds aanwezig zijn maar ik zal die avond wel even van de ene kant van eindhoven naar de andere kant bellen:P

  Foto's
  Klik Hierrrr

  Comming up: Weer naar Hester, 10-10-10, Alfonds 50, Malou 22.
 • Prince2 certificering

  Wat info van wikipedia:

  PRINCE2 (PRojects IN Controlled Environments) is een gestructureerde methode voor projectmanagement.

  PRINCE2 is een Engelse methode, die ontstaan is door het bundelen van praktijkervaringen (zogenaamde best-practices). OGC (the Office of Government Commerce), voorheen bekend als CCTA (Central Computer and Telecommunications Agency) is eigenaar van de methode.

  PRINCE2 is toepasbaar op alle projecten, en kent een grote flexibiliteit. Aspecten van de methode die niet van toepassing zijn op (of niet nuttig voor) een bepaald project, kunnen overgeslagen worden.


  Dus... nog niet in slaap gevallen?? Ik ook niet maar dat komt omdat het nou eenmaal moest van het werk (RGW (Resultaat Gericht Werken) afspraken).

  Dus ik moet eigenlijk niet zeuren want we kregen de cursus van het werk.

  De cursus bestond uit 3 (ipv 8) cursusdagen op de maandag van half 10 (smorgens) tot ongeveer half 5 (savonds).

  Maandag 30 augustus 2010

  Ik ben maandag eerst naar mijn werk gegaan omdat het nog niet duidelijk was met wie ik mee zou kunnen rijden naar de cursus die gegeven werd bij IDEE ICT. Ik ben door een collega weggebracht en was om half 10 bij ID (=ideeict). Er bleek een planfoutje te zijn gemaakt en we moesten eigenlijk op dinsdag de cursus doen, de man van ID klom in de telefoon om alsnog een docent te regelen die was door de omstandigheden dan ook 2 uur later pas aanwezig en zijn we 2 uur later van start gegaan.

  Allereerst heb ik even gevraagd of de boel digitaal te krijgen was en ja dat was het geval, het boekje en de lesmap kreeg ik netjes in PDF. We kregen "klassikaal" les van de docent, we begonnen deze dag met alle basis dingen van prince2, opzig wel interressant maar ook wel hele droge stof, geen praktijk of niks, en dat een hele dag lang pfff vermoeiend hoor .....

  Maandag 6 september 2010

  Vandaag met de trein naar station Maarssen, daar werd ik opgehaald door collega M, de trein had geen vertraging en eigenlijk wel een fijne aansluiting, het was 'n nieuwe sprinter zitten wel leuke schermpjes in die snelheid, temperatuur e.d. aangeven wel lache...

  Vandaag dus dag 2 van 3 van de cursus, de docent had een tekening gemaakt op een flip-over vel (zo'n bord met van die papiertjes weetjewel...) en vertelde daar ook vanalles bij, dat kon ik niet zien voor mij was het een brei van allemaal lijntjes en rondjes dus heb ik zelf het plaatje maar proberen te visualiseren en volgens mij is dat aardig gelukt.

  Smiddags hebben we nog een oefen exame gemaakt, pfff echt slecht gemaakt joh maarja we zijn nog aan het leren he!

  Smiddags ben ik door M weer terug gebracht naar Maarssen, de trein had 5 minuten vertraging en laat de overstap nou net 5 minuten zijn in Utrecht CS, ehm dat werd dus 17:18, rennen, roltrap op, mensen opzij... oeps drukke stationshal ehm HELE DRUKKE STATIONSHAL (via onderdoor was geen optie) kris kras ren vlieg bots ren vlieg trapje af bij spoortje 1 - 4 trein in conducteur: "Nou nog 1tje dan..." fluit en weg! pffffff ff lekker erngy blikje drinken hoor in de trein!

  Leren...

  Tja er moet ook thuis geleerd worden, de docent vertelde dat je ongeveer een uur of 20 nodig hebt om te leren waarvan ik er tot nu toe 0 geleerd heb (thuis) en ongeveer anderhalf op het werk.
  Donderdagmiddag heb ik thuis zitten leren een paar uur, en vrijdag in de trein naar Tiel, maar door omstandigheden maar tot Utrecht CS want Malou kwam naar Utrecht CS (mocht eerder weg...).
  Het gehele weekend heb ik er niks meer aan gedaan, behalve zondagavond in de trein terug van Tiel naar Ermelo, de stoptrein naar Ermelo vertrok te laat dus dat scheelde even een half uurtje;)

  Maandag 13 september 2010

  Vandaag kon ik niet naar Maarssen omdat M zijn kinderen naar school moest brengen dus heeft hij mij om 9:00 opgehaald op het werk, ik dacht laat ik een uurtje eerder van huis gaan, kan ik nog ff leren dat dus gedaan in de trein, rond 7:36u in Utrecht, daar naar de tramhalte, spitstram Nieuwegein stond op 't bord nog 1 minuut... 0 minuten en "weg" tekst maar geen tram, oke dan de gewone tram, 6 min, 5 ---- 0 en ook weg, oke ik wacht nog 1 tram af en ook die kwam niet, het perron stond inmiddels vol met mensen... Goed dan maar met de bus, ipv om 8 uur op het werk te zijn was ik er om half 9 pas, maar dat was op tijd dus lekker belangrijk. Een collega begon gelijk te zeuren waarom hij de hele dag Dispatch werkzaamheden moest doen terwijl ik er was, tja nou omdat ik er niet hoor te zijn:P. Om 9 uur dus opgehaald en weer naar ID.

  Nog 1 dagje met de neus de boeken in om de stof nogis grondig door te nemen en daarachteraan nog een test exame doen.
  Rond half 3 hadden we alles nogis besproken en gedaan en was het tijd voor Het Exame!

  Voor mij was extra tijd aangevraagd (+30 minuten) en ik kreeg een PDFje van het exame, de docent zat erbij om de antwoorden te noteren op het antwoord vel en op te letten of ik wel alles goed las (sla nog wellis woorden over of zie letters anders:P).

  Ik was dus ook als laatste klaar, veel mensen hadden het niet gered in de reguliere tijd.

  De Uitslag

  Het examen werd meteen nagekeken, ik denk hoe kan dat zo snel? Nou via een sjabloon wat over het antwoordvel gelegd wordt zo kun je precies alle zwarte streepies tellen, gaat heel snel dus.

  Iedereen was geslaagd! 1tje maar net, ik had hem redelijk gemaakt vond ik zelf maar zat wel rond het gemiddelde dus beterrrrrrr.

  Dinsdag 14 september 2010

  Dinsdag nog even wat uitleg op het werk zelf gekregen over hoe dat daar Prince2 wordt toegepast, opzig wel interressant!

  Zo nou dat staat dan weer mooi op de CV :-P Die zal ik binnekort voor de gijn is aan deze website toevoegen als ik er een keer zin in heb!
 • LMeijer.nl 4 jaar!

  Goeiedageem allemaal!

  Het is weer zover! Een jaartje erbij LMeijer.nl is vandaag 4 jaar oud.
  Er is dit jaar vanalles gebeurd zo zijn de pageviews weer wat uitgebreid (dat ding links waar je je naam kunt invullen ;-)), Twitter (LMeijernl) is toegevoegd, LMeijer maps is toegevoegd en er is begonnen aan het archief! Ook is er hier en daar wat aan de layout veranderd van de site, zo past deze zich nu niet meer aan de breedte aan van de browser (dit werd lelijk op grote schermen van bijv. 30 inch) en zijn de witte balken naast de achtergrond vervangen door een zwart-wit geblokt achtergrondje.

  Ook is de site sneller geworden sinds de verhuizing naar het Amsterdamse Datacenter.

  We gooien er nog maar een jaartje tegenaan en vast nog wel meer dan 1!.

  Ook de mensen die gereageerd hebben weer bedankt voor de reacties! Wordt altijd gewardeerd!
 • Uitweken in Oss

  Wat stond er nou onderaan dat laatste logje? "De groeten! LMeijer volgende week maaris rustig aan doen?... " In je dromen zeker?!:-P

  Ja want rustig aan doen is er niet meer bij lijkt het! Niet dat het erg is want het is natuurlijk veel gezelliger om wat te gaan doen!
  Dit weekend zou Malou met Rosalie gaan shoppen in Nijmegen dus daar zou ik dan niet heen gaan, maar gezien Malou al verlof had op vrijdag ben ik haar gaan halen in Tiel door een meevaller met de trein konden we al om 15:52 de trein hebben naar Ermelo. In Ermelo maaris een biertje open getrokken en gaan eten, ook nog gekaart en savonds naar de Twins, is kijken of het er nou drukker is dan vorige week zaterdag, nou dat viel dus wel tegen maar we hebben het lang vol gehouden tot een uur of half 3, 3 uur, daarna maar weer naar mij thuis en zover ik weet zijn we rond 5 uur gaan slapen.

  Heel wat uurtjes later, maarliefst 2 en half! (veel he:P) ging de wekker alweer (7:30u) rond 8 uur half 9 er dan maaris uit om nog wat boodschappen te doen en daarna zwemspullen inpakken en om 10 voor 10 met de trein naar Nijmegen om daar Rosalie op te halen die al op het station stond te wachten en een kapotte pinpas had en daardoor geen kaartje kon kopen, Malou heeft haar kaartje gepint en vervolgens hebben we de trein naar Oss gepakt om daar te gaan zwemmen in het golfslagbad. Malou en ik hadden al op streetview gekeken en dus de route al "virtueel" gelopen naar het zwembad, dat is wel vet handig;) Op het station vertelde iemand ons dat je een platte grond met route kunt uitprinten dat was ook wel mooi en hebben we dus is gedaan;).

  In het zwembad aangekomen zijn we eerst is van de glijbanen afgegaan en in het golfbad stond ook een grote glijbaan, dat was wel lache! Verder beetje met een bal overgegooid en rondgezommen in het golfbad. Ook nog in het wedstrijdbad geweest en van de duikplank afgegaan, we wilde nog onderwater zwemmen maar toen ging dat bad dicht dus helaas... Ook zijn we nog in het bubbelbad geweest en de turkse sauna was wel leuk, ow echt de tweede keer dat wij in dat turkse ding gingen zat er een vrouw in, en die klaagde dat de deur zo vaak open ging (nou dat ding was gewoon stuk ofzo want 1 sec de deur open en de warmte was weg maargoed...) en die vrouw dus was telkens tegen haar eigen kinderen / bekenden aan het schreeuwen " WEG!!!!!!!" en "Ja, VOL!!!!!!!" maar echt KEI hard:P die vrienden / kidneren van haar deden ook steeds de deur voor de lol open:P maar op een gegeve moment ging ze dat ook gewoon richting vreemden doen echt beetje aso man! Maar ook wel grappig als je er dan zelf bij zit:P Wij dachten echt zoiets van "DUSSSSSS".

  Na het zwemmen zijn we met de trein naar Rosalie's huis gegaan in Nijmegen, ook nog een stukje met de bus (chagrijnige chauffeur, had geen gedult ofzo:P). Eerst even naar de appie hijn gegaan in de groene straat vlakbij de voor sensis cursus mensen bekende st. annastraat (stelletje blinde stak toen der tijd die weg gewoon over zonder te kijken:P ehm...) enfin, terug naar de AH, daar hebben we roerbakgroente en tofoe gekocht voor het avondeten, we hebben wraps gegeten en daar hoort wel groente in;). Rosalie heeft ze klaar gemaakt was wel lekker maar wel zwaar pfuuu;).
  Na het eten hebben we nog gekletst enzo en Kinderen geen Bezwaar gekeken op TV.

  Savonds gingen Rosalie en Malou nog stappen, en het shoppen hebben hun dus zondag (koopzondag @Nijmegen) gedaan;).
  Ik had 'n beetje peg met de trein maar was rond half 12 dan tog in Ermelo.

  Zondag heb ik nog even geleerd voor de cursus waar ik momenteel via het werk mee bezig ben van Prince2 (heel saai is Prince2, gaat over projectmangaement dus zal ik jullie dan ook niet verder mee belasten).

  Ook heb ik weer gereageerd op een huis in Den Bosch, 2de geworden dus EVEN AFWACHTEN maar wieweet ;-)!

  Volgende week in iedergeval langs Eindhoven, is een feestje bij de opa en oma van Malou geloof ik en die week erop is onspap jarig, ow daar MOET ik nog even iets over kwijt, maar tog ga ik daar nog even mee wachten tot de blog over die verjaardag komt maar vast een tip: " Van je familie moet je het hebben! " dus...

  Tot snel!

Pagina 1 van 1, totaal 5 artikelen