Artikelen van November 2012

 • November, 2012
 • Een uurtje bowlen in Eindhoven

  Het is alweer lang geleden dat ik voor het laatst gebowled heb en daarom hadden Malou en ik het idee om dat weer eens te gaan doen! We hadden Annouck (een vriendin van Malou) mee gevraagd en die had daar ook wel zin in! Zij kon alleen niet naar Den Bosch komen dus zijn we naar Eindhoven (Woensel) gegaan om daar te gaan bowlen bij Megabowling Eindhoven/Woensel!

  Megabowling kun je idd wel zeggen! ze hebben wel 35 banen op 1 rij! Wij mochten op baan nr 31. Nadat we de namen hadden ingevoerd konden we beginnen met het spel. Voor wie wilde was het mogelijk om van die hekjes omhoog te laten komen zodat je niet in de goot kunt gooien (die dingen gaan omhoog als de speler die ze wil aan de beurt is, hierdoor hebben andere spelers er geen last van, is wel slim).

  Het was ook discobowlen dus het was een beetje donker! Drinken kon je bestellen via de computer of aan de bar en als er een poppetje langskwam ook natuurlijk!

  Er zijn niet super veel strikes gegooid wel wat meer spares (alle 10 pins in 2x om). Sommige pins hadden helemaal geen zin om om te vallen en bleven tot het laatste moment staan maar donderde er toch nog af dat zag er wel mooi uit!

  We hebben 1,5 game kunnen spelen en de scores hebben we uit laten printen:

  Malou[1]: 65
  Leon[1]: 122
  Anouck[1]: 42

  Malou[2]: 52 (laatste strike is niet meegerekend omdat het spel toen moest stoppen ivm de tijd dus +10 sowiso).
  Leon[2]: 56 (laatste spare is niet meegerekend omdat het spel toen moest stoppen ivm de tijd).
  Anouck[2]: 58 (berekend tot laatste blokje score, geen spare of strike op het eind dus alles is meegeteld).

  Nou moet ik zeggen dat de laatste Double (2x strike) die ik had in het eind van game 1 ook gegooid is door Anouck omdat we niet hadden gezien dat het spel in de 10de beurt zat bij mijn laatste strike, toen heeft Anouck dus een strike gegooid voor mij ipv voor haar zelf, wijzige score duurde te lang dus dat maar niet gedaan .. "jammer dan".

  Was zeker een geslaagde avond en moeten we vaker doen!
 • Top 10 te vermeiden Facebook scams/posts

  Facebook is voor de meeste mensen niet meer weg te denken en daarom zijn er veel criminelen actief om zo veel mogelijk gegevens van je te ontfutsellen d.m.v. facebook berichten, pagina's, chats etc. etc...

  Facebook schoonhouden is anno 2012 bijna lastiger dan je eigen huis schoonhouden en daarom hier een top 10 van dingen die je beter uit de weg kunt gaan op facebook!

  1. Profiel kijkers en Profiel Blokkers
  Deze scams laten je zien wie er allemaal op je profiel kijken en wie van je vrienden je geblokkeerd heeft. NIKS hiervan is echterr waar. Facebook geeft ontwikkelaars niet de mogelijkheden dit soort APPS te ontwikkelen.

  2. Gratis iPads & iPhones
  Laat je niet voor de gek houden door berichten waarin gratis iPads, iPods, iPhones of wat dan ook worden aangeboden. Dit zijn allemaal marketingtruucs om je te lokken.

  3. Gratis Facebook Credits
  Deze scam is gerricht op gamers op Facebook. Credits worden gebruikt om items te kopen in bijv. Farmville, Cityville etc (je weet wel die irritante spelletjes waar je 100den verzoeken voor krijgt :-)). Deze Credits kosten echt geld dus ze zult er niet zomaar een berg gratis van krijgen.

  4. Gratis Spullen, Gift Cards en Tickets
  Als het te mooi om waar te zijn klinkt, kun je er van uit gaan dat het op Facebook staat! Je zult geen gratis vliegtickets, trein, metro of starbucks gift cards krijgen op Facebook door alleen een enquete in te vullen.

  5. Breaking News Verhalen
  Zodra er iets groots losbarst kun je maar beter uitkijken, Scammers houden er van om niets vermoedende gebruikers voor de gek te houden met "exclusieve materialen (beel/geluid etc)".

  6. Vispogingen Naar Login Info
  Als een scammer/kwaadwillende je login gegevens heeft kunnen ze heel wat ravage aanrichten voor jij je account weer terug hebt. Berichten die beweren van Facebook Beveiliging te af te komen zijn een populaire manier om gebruikers voor de gek te houden.

  7. Foute Chat Berichten
  Een gehackt Facebook account gebruikt malefide apps om scam links te versturen naar andere gebruikers via Facebook Chat. Kijk dus uit voor berichten die zoiets zeggen als: "Hey, ben jij dit op deze foto?", "Wil je lachen? Klik hier" als je niet zeker bent of het een legitiem bericht is.

  8. Schokkende & Sexy Headlines
  Alles dat begint met "OMG" of "Schokkend" op Facebook kun je beter links laten liggen. Slachtoffers worden gelokt met buitenlandse, schrikbarende of perverse berichten. Meestal eindig je bij een filmpje wat niet start.

  9. Valse Celebrity Verhalen
  Facebook is niet de plaats om je celebritynieuws of roddels te ontvangen! Oplichters gebruiken hiervoor nep sterfgevallen, en andere sensationele verhalen. Deze berichten gaan vaak als een rakket omdat mensen het bericht doorsturen alvorens de echtheid te controleren.

  10. “Help Ik Ben Gestrand en Heb Geld Nodig”
  Als je een bericht van een vriend krijgt waarin staat dat ze in Londen of op een andere exotische locatie gestrand zijn, haast je niet naar de bank om geld op te sturen. Waarschijnlijk is 't Facebook account gestolen door deze laailichters.

  Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden waarmee Facebook gebruikers voor de gek gehouden worden!

  Dit soort scams verspreiden zich van Wall tot Wall d.m.v. click-jacking en like-jacking aanvallen, malefide applicaties en Valse Gebeurtenissen (Events), etc. etc. Scammers misbruiken elk lek in die ze misbruiken kunnen en zijn soms heel creatief. Favoriet is de nep enquete maar andere zijn veel gemener met alle gevolgen van dien (Trojans, Malware, Virussen etc). Dus ben gewaarschuwd en klik niet zomaar iets aan of stuur zomaar iets door!

  Een gewaarschuwd mens telt voor 1,5!

  Bron: Facecrooks.com

Pagina 1 van 1, totaal 2 artikelen