Leon Meijer's persoonlijke weblog

Daar hedde ze weer!!

Ja, daar hedde ze weer... dat was 1 van de dingen die mijn opa altijd zei tijdens het kaarten met de familie op zaterdagavond.

Helaas is mijn Opa op 90 jarige leeftijd overleiden.

Den Bosch - woensdag 18 juli 2012
NiksAanDeHandDag, woensdag was de enige dag dat ik nog ff langs Opa en Oma kon gaan voordat ik op vakantie naar Blanes zou gaan dus dat doen we dan ook want ff afscheid nemen hoort er toch wel bij, niet dat ik er vanuit ging dat er wat zou gebeuren maar gewoon - gezellig! Natuurlijk een extra kusje voor Oma en een iets steverige hand aan Opa, ja dat deed ik bewust maar niet wetende wat er een week later zou gebeuren...

Blanes - zaterdag 28 juli 2012
Tijdens het vieren van mijn vakantie in Blanes (Spanje) was ik slecht bereikbaar en checkte ik alleen savonds ff of er een berichtje o.i.d. van het thuisfront binnen gekomen was, in principe zou er alleen contact zijn voor noodgevallen want vakantie is immers vakantie en daar hoort een mobiele telefoon natuurlijk niet bij... Dus zaterdagavond tijdens de wandeling langs de boulevard dat ding weer op Online modes gezet, eerst "Netwerk niet beschikbaar" maar dat was de dag ervoor ook al dus "dan maar wachten" en 5 min later kwamen de sms-jes binnen. Eentje van ons mam hierin stond vermeld dat Opa vanaf dinsdag in het ziekenhuis licht, maar de toestand nu verslechterd was en het toch beter was het ons te laten weten. Die nacht was het afwachten, afwachten of het beter zou gaan of juist niet. Ik dacht nog die red zich wel net als de vorige keer (lang geleden) toen kwam het ook weer goed.

Blanes - zondag 29 juli 2012
Zondagmiddag nog wat contact gehad met het thuisfront maar zijn toestand was alleen maar slechter geworden.
Savonds toen we op het terras zaten bij Crowley's Bar (Irish Pub) kreeg ik weer telefoon, de verbinding was slecht dus ik liep ff een stukje weg maar slechte verbinding of niet... "Opa is overleden" klonk het aan de andere kant van de lijn, kilometers verderop in Nederland was mijn opa op 90 jarige leeftijd overleden door o.a. bloedverlies (geen enge ziektes o.i.d. verder).

Maandag 30 juli 2012
We hadden geregeld dat we met het vliegtuig ipv de bus terug konden naar Nederland, een paar uur eerder dan dat de bus uit Blanes zou vertrekken, dit omdat er een kans zou zijn dat de crematie al op woensdag zou zijn. Dit was (gelukkig) niet het geval maar beter 2 uur in het vliegtuig dan 20 uur in de bus, toch?

De dagen na de vakantie
In de dagen na de vakantie ben ik 2x weze kijken bij Opa. Bij de laatste keer deden we de kist dicht, hij lag er vredig bij, dat blijft appart om hem zo te zien / om iemand zo te zien.

Vrijdag 3 augustus 2012
Dit was de dag van de crematie. Mij was gevraagd een stuk voor te lezen uit een oud werkstuk wat ik gemaakt had op de middelbare school (zie hier het werkstuk in het stoffige archief van LMeijer) over de 2de Wereldoorlog (interview). Ik zag hier erg tegenop helemaal omdat dit mijn eerste crematie was van een familielid zo dichtbij. En omdat het een interview was vond ik het al helemaal niks, daarom heeft Manon (mijn zus) het omgezet naar een verhaaltje. Stond er ook nog zo'n irritant lampje op dat tafeltje waar het papier op lag waardoor het hele vel verbleekte :-P maar die kon uit... Gelukkig is het voorlezen gelukt en iedereen zei dat het goed ging maar zelf weet ik er niet zoveel meer van.
Het was een mooie crematie.

R.I.P


Rest In Peace / Rust in Vrede


Foto: zondag 6 juni 2010

Zo, met een traantje hier en daar ga ik er nu een eind aan breiden, wat er ook gebeurd "altijd blijven lachen".....

2 Reacties

Lineair

 • Yvonne  
  Hey Leon,

  Gecondoleerd met het verlies van je opa.

  Vind dat je het mooi geschreven hebt. En vind het knap dat je op de crematie van je opa voor hebt kunnen lezen. Lijkt me ontzettend moeilijk.

  Ik kan wel zeggen "Hij was al oud" "Ah joh kop op het komt wel goed" "Het slijt wel"maar dat vind ik altijd van die rot reacties...

  Ja hij was 90 prachtige leeftijd, maar nee het komt niet goed want je opa is er niet meer... En of het slijt?? Ik weet het niet mijn opa is er gelukkig nog...

  Maar weet je hij is niet echt weg je hebt altijd je herinneringen over alles wat je met hem meegemaakt hebt en die blijven.
  Daarom wil ik je heel veel sterkte wensen de komende dagen, weken en misschien zelfs maanden voor de momenten dat je hem mist.

  Groetjes Yvonne
 • Johannes  
  Hoi Leon,
  Bij deze wil ik je nog condoleren met het verlies van je opa.
  Ik wens je, heel veel sterkte toe voor de komende tijd!
  Met vriendelijke groet,
  Johannes.

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.

Ingestuurde reacties zullen eerst worden gecontroleerd voor deze geplaatst worden.