Leon Meijer's persoonlijke weblog

LowLands 2012

Een jaar hebben we er op moeten wachten maar het afgelopen weekend was het weer zover! LOWLANDS!

Op donderdag 16 augustus zijn we met bus, trein en pandelbus naar Lowlands 2012 in Biddinghuizen gegaan. Rond 15:30 sloten we aan in de rij bij de ingang. Het duurde ongeveer 3,5 uur voordat we binnen waren!

Achter de ingang zaten veel mensen te "wachten" maar we wisten niet helemaal waarop, we wilde richting camping 5 lopen maar blijkbaar was het hek nog dicht en de camping zou pas om 20:00u open gaan en het was nog geen eens 19:00u dus zijn we er maar ff bij gaan zitten. Gelukkig ging iets na 7e het hek open en conden we het campingterrein op, het hele campingterrein was nog LEEG. Het gras zag er nog netjes uit er waren alleen van die rood met witte lintjes gespannen waar het pad was.

We zochten een plekje op het veld en hebben ons tentje opgezet, is een hele makkelijke tent, je trekt 'm een soort van uit elkaar en het ding staat.
Daarna de luchtbedden oppompen, niet te vol want ze pasten niet langs elkaar in het smalle tentje. Daarna de tassen met spullen nog in de tent. Ditjaar had ik zo min mogelijk spullen meegenomen, gewoon genoeg sokken, onderbroeken en t-shirts voor het hele weekend, niks extras ofzo (en nog is niet alles gebruikt :-P).

Toen de tent stond hadden we ook al buren gekregen, zij waren al 17 keer op Lowlands geweest dus hebben we ff met ze gepraat. Na het opzetten en uitrusten zijn we een stukje gaan lopen over het Lowlands terrein, ook ff naar het 24 uurs gedeelte waar o.a. de eettenten en 24uurs tent staan, we hebben ff een frietje gegeten en nog een stukkie gelopen daar.

Daarna was het al wat later en zijn we teruggegaan naar de camping, we hadden nu nog meer buren gekregen, een grappige tent hadden ze een soort Volvo busje zag er aardig echt uit, iedereen die langs liep gaf er commentaar op "wat een leuke tent" en "waar heb je die tent vandaan?" was wel lachen.

De volgende dag was het festivalterrein om 13:00u open dus rond 13:00u zijn we aangelopen want anders sta je in een mega-rij bij de ingang van het festivalterrein!

We zijn maar meteen richting de Alpha tent gelopen, daar is een grasheuvel - ons favoriete plekje op Lowlands want als de zon schijnt kun je daar sowiso lekker chillen en genieten van goeie muziek!

Als eerste speelde Ed Sheeram daar, was wel een goed optreden ook!

We hebben veel over het festivalterrein gelopen en hier en daar naar de muziek geluisterd, en ook in het programmaboekje gekeken maar veel namen kenden we niet eens dus het is soms lastig zoeken naar de goeie muziek.

Een keer tijdens het lopen naar het festivalterrein liep er iemand langs die aan het bellen was en zei "Waar zien we je dan? bij die tent?" ja... bij die tent, alsof er op Lowlands geen tenten staan (ongeveer zo'n 50 000 dus dat moet lukken:P). Op de camping was het meestal ook wel gezellig, max 1x per dag gingen we ff terug naar de camping voor een beetje uitrusten en genieten van de burning-sun want wat was het lekker weer!

De hoofdact van dag nr. 2 was toch wel Fresku een rapper uit Eindhoven, had leuke tracks vooral de lintworm was erg grappig "om het ijs te breken" zei hij. Tijdens dit optreden heeft ook nog iemand iemand anders ten huwelijk gevraagd op het podium.

Deze lowlands mocht je ook flesjes ZONDER DOP meenemen het terrein op om water te kunnen tappen bij de WC's, dat water tappen was volgens vele kranten en nieuwszenders ditjaar gratis! Nou dat is altijd al gratis geweest alleen waren er nu een paar extra tappunten en mocht je dan een flessie zonder dop meenemen want anders worden al die doppen de grond in getrapt zeiden ze.

Maar dat gezeul met die fles zonder dop was niet echt praktisch dus nja... toch maar een dop meenemen naar het terrein, ging 1x goed de 2de keer werd het leuk, bij de ingang extra controle dus "haal je zakken maar leeg" maar daar zat die dop in! dus... telefoon eruit, dop eruit, dop in hand... fouleren... - dop nogsteeds in hand - "Oke veel plezier" pfuw, dat ging net goed dus die dop was ook weer mooi mee het terrein opgesmokkeld maar er liepen zoveel mensen met doppen dus volgens mij werd er ook niet zo nauw gekeken met deze warmte.

Het optreden van Will and the people was ook erg vet, alleen zag ik achteraf op Youtube dat Will in het publiek sprong en er daardoor iemand gewond geraakt is, live in de tent hebben we dat helemaal niet zien gebeuren ja we hoorden hem een keer roepen "I really fucked it up right now" maar waarom hij dat riep... no idea maar dat was blijkbaar daardoor.

De laatste dag genoten we nog even van de muziek en het mooie weer. Savonds nog ff lekker een tosti eten, en die was nog gratis ook want eerder die dag had Malou sushi gehaald en toen vergat dat vrouwtje om de muntjes te vragen omdat wij iets over de sushi vroegen maar ik had die krengen al in me hand dus gaf ze automatisch "ow bedankt was het al bijna vergeten!" kut... bijna gratis sushi :-P mja eerlijkheid duurt het langst he haha...
Maar toen bij de tosti vroegen we ook om iets van welke soorten er waren en toen vroeg die gast ook niet om muntjes, dus ik kijken tijdens het wachten wat er gebeurde bij de rij waar je moest wachten op je tosti, niemand daar werd om muntje gevraagd maar bij de bestellingen niet dus... "alsjeblieft 2 tosti brie" mooi... toch nog een gratis tosti :-P

Na de tosti begon het ook een beetje te regenen en zagen we bliksem in de verte maar eigenlijk is het het hele festival wel droog gebleven!

Ook waren we ditjaar weer regelmatig bij de 3FM stand te vinden, maar die mogen ze wat mij betreft qua kwaliteit wel afschaffen, geluid was veels te zacht en Giel Beelen hebben we ook niet gezien dus was eigenlijk niet zo boeiend, nou weet ik niet of het op de radio wel boeiend was maar lijkt me niet... dus zet er volgend jaar maar 'n andere zender neer:P

Op maandagochtend moesten we voor 12 het campingterrein afzijn dus sochtend alle spullen weer inpakken en de tent afbreken, gelukkig was het droog dus dat ging vrij makkelijk. We hadden nog wat muntjes over dus daar nog ff drinken van gekocht en 2 bananen voor een half muntje.

Daarna weer met de pendelbus terug naar station 't Harde en weer met de trein terug naar Den Bosch.

Nou, het lowlands weekend ging weer veels te snel voorbij! Toen we er net waren was het net alsof we er al langer waren, het voelt echt alsof je er ff uit bent lekker in de natuur, top weertje erbij (geloof dat ik vorig jaar een keer riep dat het met LL 2012 30 graden zou worden, en... je ziet het :-P). Lowlands is gewoon lekker chillen en feesten tegelijk!

Als het aan ons ligt to volgend jaar :: LowLands 2013 :: 16, 17, 18 augustus 2013 ::

Fotos? HIERRR

1 Reactie

Lineair

 • malou  
  heey leon.

  leuke blog heb je er van gemaakt.
  ik mis in je verhaal alleen iets leuks nog over de hijskraan die zo vet vas. ;-)
  dat was wel grappig. Maar jonge leuk verhaal heb je!!!
  knuffel

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.

Ingestuurde reacties zullen eerst worden gecontroleerd voor deze geplaatst worden.