Leon Meijer's persoonlijke weblog

LowLands 2014

4de jaar Lowlands!

Voor mij was Lowlands 2014 de 4de waar ik ben geweest, de eerste 2 samen met Malou, de derde samen met Wendy dus why not de 4de met Malou, Wendy en Danique.

Toen de kaartjes in de verkoop gingen had ik er gelijk 4 gekocht zodat we met z’n 4en konden gaan, of anders de kaartjes die te veel waren aanbieden op Marktplaats o.i.d.

Ik had Wendy gevraagd om te kijken of ze iemand wist die ook wel mee wilde naar LL2014 en dat werd uiteindelijk Danique. Ik was ook nog aan het zoeken naar iemand en door omstandigheden kwam ik Malou weer tegen en vertelde ik haar over Lowlands en heb haar toen meegevraagd als 4de voor Lowlands, dit zag ze wel zitten dus dat was geregeld...

De voorbereidingen

Vorig jaar heb ik een tent gekocht via Marktplaats, een 2 persoons POP-UP tent die in 2 seconden staat (staan wel, dat opvouwen duurt iets langer :-P). Dus een tent hadden we al, in iedergeval 1 voor Malou en mij. Malou had nog een 2 persoonsluchtbed liggen dus die heb ik opgehaald bij haar, maar thuis aangekomen en het luchtbed neergelegd, je voeld ‘m al aankomen? Was het een 1 persoons luchtbed – oeps foutje! Dus kijken of er 2, 1 persoons luchtbedden in de al niet al te grote tent pasten, maar dat ging gegarandeerd niet lukken.

Dus een paar dagen later ik de tent opgemeten en naar de campingwinkel die er mee stopt (opheffingsuitverkoop) dus ze hadden niet veel bijzonders meer, in iedergeval niet het luchtbed dat ik wilde hebben, wel was er 1 die erop leek maar die was bijna 80 euro en ook 10cm te breed voor de tent maar er was nog een ander luchtbed dat wel paste alleen met zo’n klein luchtgaatje (dat loopt dus voor gene meter leeg :-P). Dus op de fiets met dat loodzware ding weer terug naar huis en in de tent gelegd die ik inmiddels weer had opgezet in de woonkamer. Gelukkig paste het luchtbed in de tent maar daar was ook alles mee gezegd, spullen konden er niet meer naast of achter staan, dus aan Wendy gevraagd of er was van onze tassen bij hun in de tent konden staan, maar hun (Wendy en Danique) wisten niet wat voor tent ze hadden want ze hadden een tent geleend dus afwachten maar tot op Lowlands.

Op woensdag, de dag voor Lowlands ben ik naar de supermarkt en drankwinkel gegaan om boodschappen te doen voor bij de tent, ik had Safari, Malibu en Pasoa gehaald qua alcohol en qua non-alcohol had ik flesjes met aanmaaklimonade.

Alle drank overgegoten in van die halve liter flesjes cola die ik ook nog had gehaald bij de supermarkt (glas mag niet mee de camping op en is zwaar) vervolgens die flesjes overgegoten in lege flessen die ik nog had staan en daarna alles dus in die kleine flesjes gedaan met op de dop de letter van wat erin zat bijv. P voor Pasoa, M voor Malibu en bij de aardbeien aanmaaklimo maar een A.

Woensdagavond na het eten bij mijn tante met onsmam en m’n zus de spullen inpakken, het loodzware luchtbed, slaapzak, pomp en een hamer (die laatste 2 hadden die andere ook niet dus had ik het maar meegenomen).

Dat allemaal in de tas gestopt was er natuurlijk nog ruimte nodig om kleren, toiletspullen (= tandenborstel, deo, slaappillen enz). Maar dat paste nog aardig in de grote tas (die ik ook voor Rusland gebruikt had). Rond 2 uur snachts was ik klaar.

Via Facebook hebben we ook nog de tijd afgesproken dat we elkaar zouden zien op station Lelystad Centrum. Malou en ik konden op z’n vroegst de trein uit Den Bosch van 14:08 halen en dan rond 15:48 aankomen op Lelystad Centrum vanwaar de pendelbussen vertrokken naar Lowlands!

Donderdag 14 augustus

Het was rond half 2 dat onsmam mij thuis kwam ophalen om mij met tent en zeer zware tas naar het station te brengen waar ik rond 13:45 was, ik heb even op Malou gewacht die was er ook binnen 5 minuten al en had ook al een Lowlandsretour (treinkaartje voor Lowlands) gekocht zodat we goedkoper heen en terug konden met de trein.

Om 14:08 kwam onze eerste trein richting Amsterdam Zuid, waar we ongeveer 6 minuten overstaptijd hadden, maar uit ervaring van vorig jaar was ik niet bang die overstap te missen zelfs niet met die zware bagage maar ergens tussen Utrecht en Amsterdam Zuid gaat de trein ineens vol in de remmen en komt to stilstand ergens in the middle of nowhere. Waarop een omroep bericht volgde “Dames en heren, we staan stil want er heeft iemand aan de noodrem getrokken” jaaa geweldig, daar beginnen de 6 minuten langzaam terug te lopen naar 4 minuten overstap tijd.

Aangekomen op Amsterdam Zuid dus opschieten, geen roltrappen dus met die zooi over de trap naar beneden door de OV poortjes heen, kwam trouwens ook nog Bart tegen, iemand waar ik vroeger mee om ging, hij ging ook naar Lowlands.

Dus snel onder het station door naar spoor 4-5 waar onze volgende trein naar Lelystad zou vertrekken maar “gelukkig” had deze +5 minuten vertraging dus hadden we onze overstap gelukkig gehaald en kwamen we 5 min later dan geplanned aan op station Lelystad en zijn daar richting uitgang gelopen waar Wendy en Danique al stonden te wachten op ons. We zijn met z’n 4en naar de pendelbus gelopen en er waren nog zitplaatsen dus dat was wel prettig want het is best nog een stukkie rijden van Lelystad Centrum naar A campingflight to Lowlands Paradise!

Aangekomen bij Lowlands stond er gelukkig niet zo’n hele lange rij bij de polsbandjestent (lees ingang).
We kregen alle 4 een blauw Lowlands bandje (er waren ook rode in omloop en gele voor mensen onder 18).

In de rij moesten we het nog wel even hebben over “De Brug”, een vrij hoge brug die de ingang en campings 5,6,7 en 8 verbind met camping 1,2,3 en 4 en de festivalingang en natuurlijk de 24 uurs tent.
Het was 2 tegen 2 dus dat ging niet helemaal lekker, uiteindelijk toch besloten de brug niet over te gaan met de spullen (vorig jaar waren we half dood na het oversteken van het gevaarte met al onze spullen, dat wilde ik niet nog een keer en Malou wilde niet te dicht bij het festivalterrein zitten ivm herrie en dat je je dan niet zo goed even terug kan trekken indien nodig, en dat is idd ook wel prettig).

Er was wel het een en ander gewijzigd aan de indelingen van de campings, we stonden nu op camping 7 geloof ik.

Aangekomen op de camping en een plekje te hebben gevonden voor onze tenten zijn we begonnen met het opbouwen van de tenten, de tent van Wendy en Danique was wel een beetje ouderwets (dat zeiden voorbijgangers soms :-P) en hij moest met stokken enzo worden opgezet, na wat logisch nadenken en bellen met de vader van Danique hebben we de tent omhoog gekregen, maar ze pasten er zelf net in dus plek voor spullen van mij of Malou was er niet.

De 2 seconden popup tent van ons stond zo, kwestie van uit de zak halen en 1 goeie beweging en “plop” je hebt een tent!

Luchtbed opblazen, lakentje erover en tassen naar binnen.

Omdat het donderdag was en het festivalterrein nog niet open was zijn we een rondje gaan lopen over de campings en hebben gelijk muntjes gehaald om eten/drinken mee te kopen, een muntje was ditjaar weer 2,60 euro, we hadden muntjes gehaald bij de balie waar je met cash kon betalen (dus een poppetje moest de muntjes geven, die zitten allemaal aan elkaar als een soort blok) maar de vrouw kon denk ik niet tellen want we hadden er teveel gekregen!

Na de muntjes zijn we verder de campings over gelopen en ook even wezen kijken bij de camper-camping die was verplaatst naar de andere kant van het terrein maar daar was niet heel veel te zien, behalve dan dat Wendy ineens een bamieschijf had :-P die had ze blijkbaar op het station gekocht maar nog niet opgegeten :-P

Later zijn we terug gegaan naar de camping via de andere campings, Wendy en Danique zijn nog ergens blijven plakken maar Malou en ik zijn nog wat gaan drinken en daarna ook gaan slapen, owja en natuurlijk hadden we nog wat gegeten, een magarita pizza punt, was wel lekker.

Terug bij de tent hebben we het spelletje Roll-it gespeeld, nog wat gepraat en daarna zijn we gaan slapen want vrijdag is het begin van het festival.

Vrijdag 15 augustus

Opstaan, beetje met moeite door die slaappillen maargoed het ging wel, het had die nacht wel geregend en als ik een tip mag geven, zet je tent niet half in een kuil want dan heb je wel eens kans dat er wat water in je tent loopt, dat was bij ons het geval, het stond tot onder het luchtbed en Malou haar schoenen waren zijknat geworden door de regen, mijn schoenen had ik buiten neergezet maar wel onder een vuilniszak dus die stonden in de plas water voor de tent en waren gelukkig alleen een beetje vochtig maar niet zijknat omdat die zak erover lag.

We hebben de tent toen maar een stukje verplaatst zodat we niet recht voor en half in een plas water stonden.

Rond 1 uur, half 2 zijn we richting festivalterrein gegaan, het eerste optreden wat Wendy en Danique wilde zien was de “blood red shoes”, daar een stukje van gekeken op het veldje bij de Alpha-tent en Sam-Smith te hebben gemist (zie ik nu tijdens het typen op het blokkenschema, nja shit happenes) ben ik met Malou wat over het terrein gaan lopen om te kijken wat er allemaal is en waar het allemaal is. Zo waren een aantal tenten nieuw van uiterlijk en stonden sommige dingen op een andere plek (zoals de Bravo-tent, 3FM en 3onStage) de spiegelbol was ook nergens meer te bekennen.

Na het rondlopen hadden we afgesproken bij de in-check paal bij de Alpha tent (met een speciaal polsbandje kon je dan inchecken en werd op je Facebook wall gezet waar je op dat moment heen ging, ik heb daar ditjaar niet aan meegedaan).

We hebben toen in de Alpha het optreden van de Kaiser-Chiefs gekeken (je kent ze wel van het nummer Ruby ruby ruby!!!!) was wel een vet optreden, kende niet alle nummers maar de sfeer zat er goed in!

Na de Kaiser-chiefs gingen we naar Mando-Diao in de Grolsch-tent (niet zover lopen vanaf de Alpha-tent), hier hebben we buiten gezeten en hebben Malou en ik nog wat te eten gehaald geloof dat het patatos bravos heete ofzo, mediteraans was het geloof ik, wel lekker, waren gebakken aardappel partjes met zure room en kruiden.

Daarna zijn we bij Imagine Dragons geweest (je kent ze o.a. van het nummer On top of the world) was ook een leuk optreden, na dit optreden was het al 21:30 ongeveer en zijn we even naar de tent gegaan om iets warmers aan te trekken, overdag was het gewoon lekker warm, maar dat was van korte duur...

Toen we terug waren op het festivalterrein hebben we bij Disclosure gestaan ook weer in de Alpha tent. Wendy en Danique waren trouwens naar I am legion gegaan, dat was rond dezelfde tijd als disclosure.

Inmiddels was het al donker op het terrein en zo rond 22:40u. We zijn het terrein nog even over gelopen, ook om te zien hoe alles er snachts uitzag, het terrein was versierd met allerlei gekleurde lampen die schenen op sommige hekken waardoor het net leek alsof de afbeelding tot leven kwam (motion painting ook wel genoemd) zag er erg vet uit, maar wel weer even wennen aan de donkerte en de nieuwe opstellingen.

Eigenlijk zijn we vrijdag best wel op tijd gaan slapen.

Zaterdag 16 augustus

Zaterdag stonden er op ons persoonlijke blokkenschema eigenlijk maar 2 optredens: Kensington en Stromae, niet veel dus!

Maar die schema’s zijn er ook om van af te wijken dus zijn we als eerste naar het Always Hard koor gegaan ook weer in de Alpha, lekker terug naar de gabbertijd met nummers als “Your smile”, “Have you ever been mellow” en nog veel meer happy-hardcore hits, was erg leuk, wel een beetje moe na al dat springen, ownee hakken :-P.

Toen als 2de optreden was Kensington, we zaten lekker buiten op het grasveldje bij de Alpha (met uitzicht op de goliath (achtbaan in Walibi World) tot ze het nummer streets gingen spelen toen toch maar snel de tent in, wat een hit is dat zeg, de hele tent ging los! Dat was wel echt 1 van de hoogte punten van LL2014!

Tot het optreden van Stromae hadden we heel wat tijd over, Wendy en Danique wilde nog wat zien maar Malou en ik zijn een beetje over het terrein gaan wandelen en uiteindelijk bij de signeersessies beland en hebben we daar nog een handtekening van de bandleden gekregen en we staan mooi met ze op de foto (gemaakt door een fotografe die daar aanwezig was).

Ook natuurlijk tussendoor nog wat gegeten en savonds dus Stromae (je kent ‘m wel van nummers als Alors on danse, Papaoutai en Tous les mêmes). Het was best druk in de Alpha maar nog genoeg plek om te dansen. Was ook een geslaagd optreden.

En omdat de tijd vliegt op Lowlands was het na Stromae al 22:30u, nog even op het veldje gezeten en Malou lag half te slapen tot we weg werden gejaagd door een poppetje van het personeel (ja het gebied bij de Alpha gaat altijd dicht na een bepaalde tijd, als alles daar afgelopen is ofzo).

We zijn toen naar de India tent gegaan waar 90’s hiphop bezig was, daar hebben we nog ff staan dansen, eerst Malou en ik alleen want Wendy en Danique wilden een film (Lucy) gaan kijken in de Lowlands bioskoop (de Echo) en die begon om 01:00u, in de tussentijd waren Malou en ik weg gegaan bij de 90’s hiphop en hebben we ff bij de 3FM stand zitten chillen tot ik een sms-je kreeg van Danique dat ze nu bij de 90’s hiphop waren en of we ook kwamen, dus hebben ze ons daar opgehaald en hebben we daar nog ff gedanst maar omdat Malou en ik daar al geweest waren zijn we eerder weggegaan en nog een rondje gemaakt over het terrein en nog wat gegeten, pannenkoeken volgens mij :-P.

We zijn uiteindelijk nog in de X-RAY beland, een tent waar vooral deep-house, dance en dubstep achtige muziek wordt gedraaid met hele vette licht effecten! Toen dat was afgelopen gingen we nog naar een andere tent maar dat was ook bijna afgelopen dus op een gegevemoment, het zal rond 05:00 zijn geweest zijn we terug gegaan naar onze tent, we hebben nog ff voor de tent gezeten, wat gedronken en gekletst, die andere 2 sliepen al geloof ik.

We konden mooi voor de tent zitten op zo’n 3FM matje die we toevallig gewonnen hadden ergens op het terrein, je moest een truucje doen om er 1 te winnen en een koprol was al voldoende dus zo gezegd zo gedaan en nu hebben we allebei zo’n soort mega poster achtig ding waar je dus droog op kunt zitten, je moet er alleen wel dan de hele dag mee om je nek lopen maarja hij is niet zwaar dus dat ging goed!

Zondag 17 augustus

De zondag op Lowlands is aangebroken wat betekend dat we de laatste festivaldag in gegaan zijn, helaas pindakaas, maar het leek ook wel of iemand met z’n vingers aan de thermostaat van de zon heeft gezeten want zo liepen we vrijdag nog met korte mauwen of zelfs helemaal zonder mauwen moest je op zondag een dikke trui en een jas aan, ik had mijn (regen)jas niet meteen meegenomen naar het festivalterrein, die zijn we later maar gaan halen.

We zijn zondag om 13:45 begonnen bij het optreden van Snoop dogg alias Snoop Lion, we waren vrij vroeg en stonden in het voorste vak van de Alpha tent, dus bijna helemaal vooraan, dat was best vet, snoop dogg staat bekend om zijn wiet gebruik en dat was wel te ruiken ook, de hele Alpha tent rook naar coffeeshop van de wietlucht, maar dat mag de pret niet drukken.

Na Snoop Dogg was er even niks en daarna een optreden van Die Antwoord in de Alpha tent, ik heb nog nooit zoiets vaags meegemaakt en ook nog nooit zoveel engelse scheldwoorden in 1 nummer gehoord, fuck dit, fuck dat, fucking zus, fucking zo, maar de muziek klonk wel weer lekker.

Tijdens het begin van Die Antwoord hebben we nog slingerchips gegeten, gewoon zelf gebakken chips met kaas en mayo, opzich wel lekker, die hebben we lekker bij Lake Lowlands (het meertje wat je ook ziet als je in de goliath zit in Walibi) maar op een gegeven moment had ik het zo koud dat Malou en ik naar de camping zijn gegaan om ff mijn (regen)jas te halen, en dat scheelde toch al qua temperatuur.
Ik had mijn telefoon op vliegtuigstand staan dus kwam er laat achter dat Wendy en Danique ook naar de tent zouden gaan voor een jas maar uiteindelijk kwamen we ze dus tegen bij de camping/tent en zijn we daarna met z’n 4e weer naar het festivalterrein gegaan om naar het optreden van Skrillex te gaan kijken en luisteren, we hebben eerst ff op het veldje gezeten tot het wat te koud werd, toen zijn we de Alpha in gegaan om te dansen en op te warmen natuurlijk, lekker!

Volgens mij was het tijdens Skrillex dat ik van Wendy een smsje kreeg dat ze bij de EHBO zat met Danique omdat die niet goed was geworden, maar de details weet ik nog niet.

We zijn na Skrillex een hot sandwich gaan eten met kaas en daarna weer richting Alpha want sowiso regende het dus we wilde wel in de tent staan, lekker droog met een drankje. Dus eerst wat te drinken gehaald daarna de Alpha in, maar je voelt ‘m al aankomen, regen + optreden wat veel mensen willen zien = uitpuilende tent! In het begin stonden we echt muurvast tussen de mensen, bewegen was er bijna niet bij maar er kwam vanzelf steeds meer ruimte gelukkig, je moet niet claustrofobies zijn want dan heb je wel een probleem op zo’n moment denk ik. Dat was trouwens tijdens het optreden van Qotsa dat duurde tot 22:30u.

Omdat Wendy en Danique nog bij de EHBO zaten zijn Malou en ik wat rond gaan lopen en hebben ons eerst een beetje opgewarmd bij een buitenpodium (Lima of Juliet maar weet de naam van die tent niet meer :-P) en daarna zijn we in de India tent beland daar was Disko Revolutsjia, super vette polka muziek, zat ook Russich tussen, 1 liedje was volgens mij een mix van de Russische groep “Bravo” klonk heel leuk en vrolijk, ook nog een stukje mee gelopen in de polonaise.

Daarna (of tijdens) nog even over het terrein gewandeld en foto’s / video’s gemaakt van de gekleurde muren en lampen op het terrein en natuurlijk van de schoorstenen van de uitgang, die wil ik er altijd op hebben :-P ditjaar hadden ze ook afgewisseld met rode en blauwe strepen (net als met die polsbandjes).

We zijn ook nog even in de X-RAY geweest, daar draaide ze ook wel lekkere muziek.

Rond 4 uur hebben we het festivalterrein verlaten en hebben we een grote omweg gemaakt over alle campings en uiteindelijk zijn we naar onze eigen camping gegaan, hebben we nog een potje roll-it gedaan en zijn daarna gaan slapen, wat ook betekende “einde Lowlands 2014”.

Maandag 18 augustus

“Zachtjes tikt de regen tegen het zolderraam, nee tegen de tent :P” om 12:00u moesten de campings leeg zijn dus op een gegeve moment toen ik zo nodig moest plassen ben ik naar het toiletgebouw gelopen en heb daar meteen een nieuw flesje aanmaaklimonade gemaakt om bij de tent te kunnen drinken. Toen ik terug was bij de tent heb ik gekeken of Wendy en Danique al wakker waren maar geen gehoor dus heb ik ze gebeld, ze sliepen nog half en Danique was helemaal op zei Wendy.

Malou en ik zijn maar begonnen met het opruimen van de spullen, lege flesjes weggooien, oude broodjes ook en daarna dat luchtbed leeg laten lopen maar dat ging niet echt snel, gelukkig hielp Malou mee zodat ik ondertussen de tas kon inpakken, gelukkig met een hele berg drank minder, het luchtbed kon er nog mooi bijgepropt worden, en het was ook een beetje gestopt met regenen gelukkig maar het luchtbed was toch al een beetje nat door de regen van 2 dagen eerder.

Toen alle spullen ingepakt waren moesten we de POP-UP tent weer in elkaar zien te krijgen, nou had ik thuis op Youtube gekeken hoe het moest en een paar keer geoefend en ook nog op zondag iemand geholpen met zo’n zelfde tent dus gelukkig ging het ditjaar goed met het invouwen van de tent, die wel een beetje nat was.

Ondertussen waren Malou en ik klaar voor vertrek maar Wendy en Danique nog niet want die hadden blijkbaar tot 5 uur bij de EHBO gezeten dus nog behoorlijk brak. Wendy vertelde dat hun opgehaald zouden worden op Station Lelystad dus ze hadden wat extra tijd, Malou en ik hebben toen gevraagd of ze het niet erg vonden als wij vast gingen want we waren klaar en het begon weer te regenen, maar dat vonden ze wel OK en dus zijn we naar de pendelbussen gegaan richting Lelystad centrum waar we weer de trein naar Amsterdam Zuid hebben gepakt, maar die was een beetje sloom dus we zouden de 6 min overstap maar net wel of net niet redden en hebben we maar eieren voor ons geld gekozen, of beter gezegd een zakje chips en Malou nog een kaasbroodje en hebben we daarna een andere trein gepakt naar Utrecht Centraal en daar (op hetzelfde perron) overgestapt op de trein naar Den Bosch.

In Den Bosch aangekomen reed de trein best ver naar voren (ja en wij zaten bijna voorin) waardoor Malou haar overstap miste op de volgende trein, ondertussen was zij dus al naar die trein gerend en zag iemand mij zeulen met die tas dus die vroeg of ‘ie mij kon helpen met dragen, maar natuurlijk (er zijn nog sociale mensen op deze planneet :-).

Maar toen zag ik dat Malou haar trein gemist had dus zijn we samen even gaan pinnen omdat ik de muntjes had voorgeschoten en was dat ook gelijk afgerond.

Daarna ben ik samen met Malou naar de achterkant van het station gegaan waar onsmam en m’n zus al stonden te wachten met de auto om huiswaards te gaan, doodmoe maar voldaan!

The End

Zo als aan al het goede een einde komt, is dat ook aan Lowlands gekomen en ik kan terug kijken op een geslaagd weekend, al hadden we best wat meer met z’n 4e kunnen doen maarja dat is achteraf, het was in iedergeval een TOP Lowlands!!!

O en wat ben ik blij dat we niet met al onze spullen over die brug heen hoefden zeg, ik wordt al moe als ik er aan denk, mag ook wel want op het moment van schrijven is het al lekker laat, over minder dan 5 uur wordt ik opgehaald door onsmam en m’n zus om nog even als gezin een weekje naar Duitsland te gaan, dus Duitsland 2014 is comming up!

Foto’s? Klik hier

Filmpjes (openen in nieuw venster, het kan zijn dat je ze eerst moet downloaden):

Imagine Dragons (on top of the world)
Kaiser Chiefs (Ruby)
Motion Painting in action met Malou
Always Hard Koor
Danique, Malou, Wendy en ik bij Always Hard Core
Lichteffecten en Wendy krijgt 20 euro als ze wat doet?
Kensington - Streets
Stromae - Formidable
Lekker muziekje in de X-RAY
Snoop Dogg (Wiggle Wiggle en Lets get nouja check het zelf maar...)
De festivalingang in de laatste nacht

Geen reacties

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.

Ingestuurde reacties zullen eerst worden gecontroleerd voor deze geplaatst worden.