Artikelen van December 2007

  • December, 2007
  • Gelukkig 2008!

    En dan is het zover, 2008!!!! allemaal een heel gelukkig en gezond nieuwjaar!

    Ook ditjaar zal ik jullie weer op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes!
    Kom ook in 2008 langs op LMeijer.nl!
  • Overzichtsblog 2007

    Het is weer kerstvakantie, kerstvakantie 2007/2008. 2007 was weer een jaar met allerlei gebeurtenissen, school en werk/stage zijn dit jaar erg veel naar voren gekomen, ik kan niet zeggen dat het een slecht jaar was, maar een TOP jaar was het nou ook weer niet, Johannes had het over lange logjes in z’n laatste reactie op het vorige blogje, nou Johannes ik ben bang dat dit wel weer een aardige lange wordt:P ik zal ’t blogje in maanden proberen op te splitsen;).

    Eh, voor het laatste nieuws, begin dan te lezen bij december in dit logje;)

    Januari
    Bekijk alle blogs van Januari hier

    Het begin van het jaar, oud en nieuw heb ik gevierd bij Jeroen Meijer, dit was weer erg gezellig, vorig jaar was ik ook bij hem met oud en nieuw.

    In de laatste week kerstvakantie ben ik nog op de verjaardag van Marko (Molenaar) geweest, verder heb ik die week niet veel bijzonders meer gedaan.

    Maandag 8 januari, de eerste schooldag 2007: Er zit een verbouwing aan te komen (dat roepen ze al jaren...) de afdeling Zakelijke Dienstverlening (ZD) was al ingericht door de docenten maar bij ICT was het nog een grote bende. We konden alle pc’s nog aansluiten en op een werkplek zetten, een heel gekloot dus. Gelukkig was er opgeschreven wie welke PC en monitor gebruikte dus iedereen kon gelukkig z’n eigen “werkplek" behouden.

    Ook de pauzes waren wat veranderd, 1x in de week gingen we vaak naar Proson (productiebedrijf Sonneheerdt), maar nu moeten we daar alle pauzes gaan doorbrengen vanaf 12:20 konden we er pas terecht, na mate het jaar volgde is dit allemaal wel goed gekomen en is in principe iedereen er wel aan gewend enzo.

    Op donderdag 11 januari moest ik weer naar Caterpillar waar ik toen nog stage liep. Ik heb er wat antivirus gechecked bij mensen op de PC en wat PC’s klaar gemaakt (met een GHOST image, je kunt het jezelf ook makkelijk maken:)). Die donderdagavond heb ik nieuw geheugen voor mijn PC thuis in Den Bosch gekocht want het ding liep nogal traag, dit geheugen bleek ook nogis stuk te zijn dus kon weer terug, gelukkig werkte het nieuwe geheugen wel.

    In het weekend van 13 en 14 januari heb ik mijn verjaardag gevierd, ik heb voor mijn verjaardag een behringer UB12222FX mengpaneel gekocht en een compressor limiter (de limiter heb ik later weer verkocht omdat hij voor mij niet goed functioneerde). Ook nog een draadloze headset erbij gekregen die ik in dat weekend buiten ff getest heb op bereik enzo;) kan hier een heel eind rondlopen met goed bereik:). Ik zond toen nog uit bij Familieradio dat ergens in april gestopt is...

    Op 21 januari ben ik met ’n stel medebewoners naar het café geweest en om 3:29 nog een logje geschreven “Verjaardag 2". Ja de zaterdag ervoor zouden Johannes en Sevinç al vroeg in Ermelo zijn om mee boodschappen te gaan doen want Sevinç, Marko en ik vierden onze verjaardagen samen op de Wittenborgh, maar door wat problemen met de bus kwamen ze lekker laat aan:P het is allemaal goed gekomen en we hadden nog op tijd de boodschappen binnen, en het was een gezellige dag geworden!

    Ja januari was ook de maand waarin ik samen met Dian en Marko naar Arnold Erghard geweest ben (ik en Dian (of Dian en ik voor ze zeikerds onder ons;)) kennen hem van het kamp Nash Dom Leon4Russia.info voor meer details in Rusland, en we zouden een keer naar hem toe gaan).

    Bij Arnold was het echt super gezellig, we hebben gezongen en op de piano gespeeld en ’s avonds zijn we bij de Chinees gaan eten dat was ook erg geslaagd!

    We hadden ook veel lol gemaakt en nog even terugkijkend op de grappen die ik toen gelogd had:

    "Hij kuste haar lippen . . . . . . . Zij sloot haar benen en **KRAK** zei zijn bril"
    "Mocht ik aan de drugs bezijken en aan de drank ten onder gaan, laat dan op mijn grafsteen schrijven ik ben te stoned om op te staan"
    "Je hebt die dingen niet nodig om te kunnen zien. Die dingen hebben jou nodig om gezien te worden"
    Door: Dian en Arnold

    Ik zou nog wat muziek online zetten van wat Dian gezongen heeft, dat moet nogsteeds gebeuren:P als ik eraan denk zal ik dat z.s.m. doen.

    Februari
    Bekijk alle blogs van Februari hier

    Als ik terugdenk aan februari is het eerste dat in me opkomt PvB : Proeve van Bekwaamheid op landstede die ik samen met Twan Boogers (klasgenoot) ging afronden, het begon al goed, want ik zou ook beginnen met een empowerment training op school, gelukkig was die op dinsdag en moesten we op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag naar landstede (kwam dat ff mooi uit::)).

    De indeling was:
    Maandagmiddag van 12:45 tot minstels 16:30.
    Woensdag, Donderdag en Vrijdagochtend van 8:30 tot minstens 12:15.

    We gingen met de trein naar landstede dat was maar 4 min met de trein en landstede was vlak bij het station (Harderwijk).

    De PvB duurde 4 weken en uiteindelijk na het inhalen van 1 opdracht heb ik (Twan ook trouwens) de PvB gehaald! Dat een MBO3 diploma betekende.

    Tijdens de maand is er ook nog wat op de Wittenborgh gebeurd rondom het internet, de firma Paulus (de router kabouter) dacht dat onze router kapot was nouja die van de WB, maar ik wist echter wel beter, nadat hun voor de 1ste keer het wachtwoord resette is het meteen weer veranderd, en dit deed Paulus na 3 uur vroeten zeggen “de router is stuk"… PRUTSERS!

    3 februari ben ik met Fons, Floris en Michel op de ZiZo beurs geweest, er was niet echt veel aan maar we hadden wel een gezellige dag gehad.

    Vanaf 17 februari ben ik een weekje in Duitsland geweest dit was erg gezellig en ook te snel weer voorbij, er staan hier foto’s.

    Maart
    Bekijk alle blogs van Maart hier

    Maar was het einde van Familieradio zo’n beetje op 10 maart is de stekker uit SonoKidsRadio gegaan, familieradio was hier een dochterstation van dus... ook dat is gestopt, dat wordt dus zoeken naar een nieuw radiostation om te draaien.

    Op 11 maart ben ik naar Amsterdam geweest om met Theo Cappon te praten over de Nash Dom zomerkampen:

    In het gesprek hebben ze verteld dat ze denken dat ik nog iets meer moet leren op het gebied van leiding geven, ik moet namelijk ook alsstagair/begleider mee omdat je als "kind" maar tot je 18de mee mag.

    Misschien moet ik het eerst in een Nederlands kamp proberen, hierover zou ik nog informatie krijgen. Misschien wordt ik dit jaar contactpersoon vanuit Nederland dat l ijkt me opzich ook wel leuk om te doen omdat je dan toch nog contact hebt met het nash dom kamp in Rusland, maar het mooiste zou natuurlijk zijn als ik gewoon mee mag maarja dat gaat ditjaar in iedergeval niet door.
    ". Ik ben uiteindelijk in de zomervakantie mee geweest met OKEE jeugdvakanties.

    Op 25 maar ben ik met Marko Molenaar, Marjon Goudswaard en Fons Wielemaker naar Tropicana in Rotterdam geweest (zwembad) dit was erg gezellig, we hebben ons goed vermaakt die dag.

    April
    Bekijk alle blogs van April hier

    Eind maart begin april was de maand van NonStopStage, ik heb toen 3 weken nonstop stage gelopen bij Caterpillar Work Tools te Den Bosch om de schade in te halen van de PvB (toen heb ik namelijk 4 weken geen stage gelopen). Deze 3 weken stage gingen erg snel en ik had er best veel aan, ’t schoot ook lekker op!

    11 April ben ik gaan jagen op Mister-X, Radio538 had iemand het land ingestuurd onder de naam “MIster-X" wie hem vond kreeg 50 000 Euro, ik was in de buurt van waar hij geweest is maar helaas geen X gevonden (had ik ook niet verwacht), deze jacht duurde de hele week, ik moet zeggen ik heb dat de hele week op de voet gevolgd, dat was echt een vet radio item!

    Zo rond 15 april was het alweer super warm weer in NL en heb ik lekker een dagje buiten gehangen ook nog voor de verjaardagen van Fons Wielemaker en Benjamin Masselink.

    En op 30 april was het weer 538 Koninginnedag 2007! In 2006 was ik ook al geweest samen met Fons en dat was erg gezellig en vet, ook ditjaar was het weer een superdag, ik was toen ook net begonnen bij GalaxyWebRadio en de 2 leiders van dat pokke station waren erbij, vooral de treinreis was ging lekker mis door een ongeluk bij putten maar zonder die 2 waren we nooit om 12:00 op het museumplein te Amsterdam geweest (waren ze toch nog ergens goed voor:P, ze gingen wel eerder weg want “wij kunnen niet meer staan", “wij zijn al ouder wij kunnen niet zolang staan", nee niet staan maar wel 6 glazen bier per uur zuipen!:-P).

    En zo kwam ook April weer tot een eind en was het alweer mei.

    Mei
    Bekijk alle blogs van Mei hier

    Mei was een rustige maand, het hoogtepunt was toch wel de DjMarathon die ik met Fons op GalaxyWebradio gedraaid had, 24 uur lang radio maken was behaald!

    De prutsers zelf hebben later ook nog een marathon gedraaid, 48 uur zou Thorsten wel even gaan draaien, nou mooi niet, dat werden er maar 24 en 15 min:P.

    Juni
    Bekijk alle blogs van Juni hier

    Goeiedageem! Ja dat is ongeveer rond die tijd toch wel begonnen geloof ik.. of al iets eerder zelfs, nougoed op 5 juni (als ik de blog mag geloven:P) kwamen Jaap en ik een gekke fietser tegen die “JOOOOOOOW" riep wij dachten dat het Nino was maar dat bleek niet zo te zijn:P

    Ook had ik deze maand een afdelingsuitje met Caterpillar dat een beetje in het water gevallen is, we zouden namelijk gaan fietsen op van die Janplezier fietsen (waar 6 man op kunnen) maar van fietsen kwam niet veel, ’s avonds hadden we een BBQ bij de baas thuis dit was wel gezellig, heb nog een beetje Russisch gepraat met de vrouw van een collega die daar uit de buurt komt, was ook wel ff gezellig.

    Ook de voorbereidingen op Waterwereld (het kamp waar ik leiding gegeven heb) begon, ik ben met een weekendje meegeweest van OKEE jeugdvakanties, heb hier wat mensen van mijn komende leidingteam gesproken, en wat dingen voor het kamp besproken.

    Op 14 juni ben ik met Johannes Leijenaar, Jaap Meppelink en Fons Wielemaker naar MultiPop in Ermelo geweest, een mooi NL-talig popfestival, Fons ging bijna tegen de grond, dat was wat minder maar voor de rest was het erg gezellig, na dit festival ben ik met Johannes nog een stukkie gaan lopen in Ermelo want we moesten toch Jaap ff wegbrengen naar het huisje op het sonneheerdt terrein.

    Op 30 juni ben ik met Fons bij Concert at Sea geweest, dit was ook weer een concert met o.a. Blof en van Velzen, dit was ook weer een supervet concert, alhoewel zat bijna de auto van de vriend van Fons z’n moeder vast in de modder (en ik had hem nog gewaarschuwd..:-P).

    Juli
    Bekijk alle blogs van Juli hier

    Op 5 juli ben ik op het examenfeest van Sander van Merendonk geweest, dit was erg gezellig we zijn uit eten geweest in Nijmegen.

    Ook is er op de Wittenborgh een van de betere groepsleiding weggegaan, Marleen we hebben voor haar een DVD gemaakt met van iedereen een stukje video erop met een persoonlijk bedankje e.d.

    Vrijdag, 13 juli 2007 was de dag van de Diploma Uitreiking op Sonneheerdt! Ik heb mijn MBO3 medewerker beheer ICT in ontvangst genomen, het was een erg gezellige dag op groevebeek (school tegenover sonneheerdt). Iedereen nogmaals bedankt voor alle reacties onder het blogje!!

    Die avond zijn we ook bij een optrede van Daddy-O geweest in Putten, deze band is min of meer opgezet door een medewerker van Sonneheerdt die ik goed ken, ben hier samen met Floris Steinvoorte, Nino van der Wiel en Fons Wielemaker geweest, ze vonden het erg leuk dat wij gekomen waren.

    Op vrijdag 20 juli is de zomervakantie begonnen, nou die dag zal ik niet meer vergeten wat een ZIJKWEER was het pfff we konden niet eens met de tandem naar huis want het onweerde en bliksemde regende en nou weetikveel wat nog meer, ik en Fons zijn door een taxibusje naar de Wittenborgh gebracht, die avond zijn we bij het café wat gaan drinken met Floris en nog wat medebewoners om de vakantie in te luiden en een beetje voor het afscheid van Floris want hij ging Sonneheerdt en de Wittenborgh verlaten (we missen je nogsteeds Floris;)). Hierna hebben Fons en ik de fiets ff gaan halen en daarna nog een patatje gehaald bij het Hoekje (cafetaria).

    Augustus
    Bekijk alle blogs van Augustus hier

    Augustus was een rustige maand, vakantie dus.. aardig wat buiten en natuurlijk WaterWereld 2007, het kamp waarin ik leiding heb gegeven, ik vond het echt geweldig om deze week te doen, als ik wat over zou kunnen doen dan zou ik sommige kinderen wat meer aandacht hebben gegeven, ik dacht er toevallig gisteren nog aan, aan een kind waaraan ik zag dat het niet zo goed ging, maar volgens de andere leiding ging het “goed", ik heb toen wel met het kind gepraat en het ging helemaal niet goed maarja. . ., Ook een minder ding vond ik, toen we ’s morgens in de leiding tent lagen, kwam er een kind iets vragen waarna het kind door 1 van de leiders werd afgesnauwd met de mededeling “Ga weg! Dit is de leiding tent je hebt hier niks te zoeken!!" ik schrok daar erg van, maar dat komt misschien door de Nash Dom gewoonte “Kind = Leiding, Leiding = Kind (iedereen is gelijk)".

    September
    Bekijk alle blogs van September hier

    1 September, weg bij dat K*T Radio station GalaxyWebradio, wat was (en ben nogsteeds) ik blij dat ik daar weg ben, stelletje nouja goed laat maar:P. . .

    3 September was de zomervakantie weer voorbij, en stond ik aan het begin van een BBL constructie (Beroeps Begeleidend Leren) ik begon met 4 dagen in de week “werken" bij Caterpillar Work Tools te Den Bosch. Dit begon zeer positief maar na een aantal weken kreeg ik toch verrekte veel last van een airco die de hele tijd aanstond, ook was het erg vermoeiend om 4 dagen van 8 uur te draaien, ik ben hier mee doorgegaan en heb wel telkens aangegeven dat het ronduit KLOTE ging maar er gebeurde niet veel, tot na een aantal weken Henk ter Haar van school geweest is om het een en het ander te bekijken, er zou wat veranderd worden maar dat gebeurde maar niet, tot voor kort zit ik nu eindelijk op een andere werkplek in een ander kantoor (wel van ICT), maar de vermoeidheid neemt alleen maar toe, het werk af en mijn humeur dus ook, hier over kan ik binnenkort meer vertellen in 2008!

    Ook ben ik deze maand begonnen samen met Fons met goalball, dit doe ik nu nog steeds en het bevalt tot nu toe goed!

    Oktober
    Bekijk alle blogs van Oktober hier

    Oktober, een goalball marathon, 26 uur goalball spelen pffff onervare:P maar het was wel een geslaagde marathon ook super gezellig.

    Op de WB gebeurde er ook ‘t 1 en het ander, de brailleregel van het huis was gejat en ze dachten wel even dat LMeijer dat gedaan zou hebben, de regel kwam per post terug een maand later ofzo (weet ’t niet eens precies meer) per post... dat betekend dat de dader bekend moet zijn, voor het versturen van een pakketje wordt er 9 van de 10 keer om legitimatie gevraagd en ik neem niet aan dat je een brailleregel per briefpost verstuurd DUS, maar verder niks meer van gehoord en dat is dus ook goed afgelopen, ’t was een beetje een klote maand maarja ach.. ’t Leven Gaat Niet Over Rozen...

    November
    Bekijk alle blogs van November hier

    In November hebben we uitgebreid afscheid genomen van Jaap Meppelink, we zijn naar de kroeg geweest, enja toen heeft LMeijer zich vol laten gieten met Jegermeister, lekker spul trouwens alleen jammer van het hoge alcohol percentage.

    Ook heb ik in deze maand in de krant gestaan met EnergyFM waar ik toch al weer een hele tijd radio maak op de zondagmiddag en ook op de maandagavond.

    December
    Bekijk alle blogs van December hier

    En zo zijn we beland in de laatste maand van het jaar, December het jaar is weer snel gegaan en er is toch aardig wat gebeurd, ik zit op het moment te typen op Pagina 7 van het word document dat blog_2007.doc heet, met lettertype Arial 12 punts dus dat beloofd weer wat:P

    Tja het is een feestmaand maar voor mij aan de ene kant wel en aan de andere kant weer niet, waar zal ik is beginnen. . . . Caterpillar? Ja strak plan, bij Caterpillar gaat het echt bagger, ik heb het steeds minder naar mijn zin ookal heb ik nu een andere werkplek, dat wil nog niet zeggen dat ik voldoende werk heb, het hele halfjaar vanaf de zomervakantie heb ik one-on-one’s ach noem het gewoon één op één gesprekken we zijn hier tenslotte in Nederland, en keer op keer heb ik aangegeven dat het bagger gaat, dat ik dood moe ben na een werkdag en dat ik gewoon vind dat ik te weinig werk heb, ik ben een weekje naar school gegaan om mij te concentreren op PHP waar ik mee bezig ben via de LOI, ik heb toen een belangrijk gesprek gehad met Henk ter Haar mijn stagebegleider/stagecoördinator van Sonneheerdt (ownee bartiméus – hoe langer hoe gekker) in dat gesprek heb ik deze punten gemeld en er kwam uit dat ik maaris een gesprek met Huub Poppelaars moest gaan aankopen, Huub was in mijn stagetijd mijn stagebegeleider en eigenlijk baas maar door veranderingen is hier iemand tussen gekomen (Patrick Jansen) hiermee had ook ook deze één-op-één gesprekken, maar met hem kwam ik er niet uit dus naar Huub, maar die was er totaal niet over te spreken dat ik naar hem kwam want Patrick is mijn baas e.d. e.d. en ook vind hij dat ik zeur want ik heb aldus hun, werk zat. Ik ben na die schoolweek waarover hieronder wat meer staat (nja dat moet ik nu nog typen maargoed:P) dus bij Cat geweest en heb ik dat gesprek met Huub gehad, de week erna was de laatste schoolweek en toen is het vervolg gekomen met Henk over dit gesprek, hierover begin 2008 meer informatie!

    De schoolweken, nou die schoolweek waarin 5 december viel was erg geslaagd ik heb namelijk voor Sinterklaas gespeeld en een cadeau + gedicht geschreven voor Rachel Schelleman die bij mij op ICT zit, ik vind haar wel leuk dusja... dan moet je toch iets:P het cadeau viel in de smaak en we hadden een gezellige 5 december:). Er zijn op dit moment zelfs mensen die beweren dat ik en Rachel verkering hebben.. “we ontkennen niet dat we iets hebben, maar bekennen ook niks" Er zijn maar een paar mensen die weten hoe het precies zit dus ZEUR NIET ZO!

    In de laatste schoolweek was het kerst, je raad het al;) LMeijer heeft de kerstman uitgehangen en ook deze week was weer geslaagd, ook ben ik nog op een geheime locatie geweest in Ermelo dat was ook erg geslaagd en ik ben er ook super blij mee!

    Nu is het kerstvakantie, kerst heb ik met m’n ouders, zusje, opa en oma gevierd bij Nuland (restaurant) het eten was echt goor (koud enzo) maargoed het was wel gezellig dus dat scheelt weer;). Op donderdag 27 december ben ik bij Rachel geweest ze moest die dag wat onderzoeken in het ziekenhuis hebben en ik ben met haar mee geweest, we hebben er wel een gezellige dag van gemaakt en weer even “geüpdate".

    Met oud en nieuw ga ik naar mijn opa en oma dat is wel gezellig (geen msn vanaf die locatie maar ach een avondje géén pc kan geen kwaad).

    Zo, de log zit erop, inmiddels op pagina 8 aanbeland van het word document.

    Iedereen een gelukkig en gezond 2008 toegewenst namens mij!

    En ik denk dat ik als voornemen mag nemen “kortere blogjes!" als ik naar Johannes moet luisteren...
  • Het laatste weekje school voor 2007

    Donderdag en vrijdag (13 en 14 december!) heb ik mij met iligale actievetieten bezig gehouden op een geheime locatie te Ermelo, hierover kan ik op dit moment helaas nog niet uitweiden, bekenden van mij weten het al, mocht je het niet weten neem dan even contact met mij op!

    Goed, maandag heb ik opschool de kaart opgehaald die heel veel mensen getekend hadden, het was de kaart voor Rachel mijn “zieke” medecursist. Want dinsdag ben ik op “ziekenbezoek” gegaan in Amsterdam bij Visio HOOM (Het Oog Op Morgen) dit is de locatie waar zij op dit moment nog verblijft tijdens schooldagen.
    Het ziekenbezoek was erg gezellig ookal heeft HOOM een beetje kinderachtige regels, tja het is eigenlijk ook een woonvorm voor mensen tot 18 jaar maargoed hier zal ik het verder niet over hebben. De kaart vond ze trouwens erg “attent”:P.

    Op woensdag ben ik met haar mee geweest naar het ziekenhuis, dit was met een half uurtje klaar, we zijn daarna wat gaan eten & drinken op plein 40/45 te Amsterdam.

    Woensdagmiddag was ik terug in Ermelo en opschool sprak de opleidingscoach van Fons (Helmi van Olmen) mij aan met de vraag of ik niet iets wilde doen voor het afscheid van Fons, dus ik vroeg haar wat en hoe.
    Ze had het idee een soort live radio show te maken op EnergyFM, uiteindelijk is er een script uitgekomen dat zij helemaal uitgedacht heeft ze noemde zichzelf “Dj Opz’nhelmi’s alias Olmen Mens” dat was erg grappig. Woensdagmiddag/avond ben ik op ’t huisje geweest want jajaja Jaap zou er voor het laatst zijn die dag, z’n afscheid hadden we al gevierd in de kroeg maar nu was ook Johannes Leijenaar van de partij, we hadden lekker Pizza gegeten in het huisje en piratenmuziek geluisterd. Rond kwart voor 7 kwam de vader van Jaap om Jaap en al z’n spullen op te halen en te vertrekken in de richting Hollandscheveld (Hoogeveen).

    Ik ben toen met Johannes naar de WB (Wittenborgh) gegaan en hier heeft Johannes nog wat dingetjes ingesproken en ook een aantal mensen hebben “goeiedageem” ingesproken want dat was nodig voor het afscheid van Fons, ook hebben we nog wat jingles gemaakt owja en niet te vergeten we zijn nog om een bakkie “Zwart Vocht” (koffie) gegaan bij Lennart, dat was erg gezellig!

    Op donderdag zou Helmi langskomen op de Wittenborgh om de uitzending voor te bereiden en het script nogmaals door te nemen, maar Rachel wilde al een dag eerder naar Ermelo komen voor de gezelligheid en omdat ’t makkelijker was voor haar om vanaf de WB naar school te gaan op de jaarafsluiting dus heb haar 1st van station Amersfoort geplukt en toen hebben we nog ff bij de bakker Bart 2 broodjes frikadel gehaald en die op de WB opgegeten. Jammie.

    Rond 14:00 naar school, bij proson de geluidsinstallatie gechecked of er een laptop/pc aan zou kunnen, maar dat ging niet dus werd ’t een beetje improviseren, Helmi kwam daarna naar de Wittenborgh en we hebben de radioshow doorgenomen, en ook een opname gemaakt (een beknopte versie zal ik binnekort ff uppen maar kan nu niet op de PC in Ermelo waar de bestanden staan).

    Edit: Met dank aan Johannes is het bestand nu hier te downloaden.

    Donderdagavond zijn we naar Lennart gegaan, Rachel heeft daar wat gegeten omdat er op de WB wat fout gegaan is, we hebben daar nadat ik terug was (ja want ik was ff tussendoor eten op de WB (lekker ingewikkeld hé:P)) hebben we wat gekletst en achter de pc gehangen, terug op de WB zijn we lekker optijd gaan slapen want de jaarafsluiting is morgen!

    Jajajajaja nu het is kerstvakantie dus daarom hadden we vrijdag jaarafsluiting op REA College Nederland locatie Ermelo; Sonneheerdt oh nee Bartimeus (hoe langer hoe gekker).

    Ja, ik was deze mooie dag al rond 8.30 op school aangeland, samen met Rachel werd ik daar begroet door Annemarieke Meelker Rachel’s vervangend opleidingscoach die blij was dat Rachel er weer was.

    Opening van deze dag was officieel op de zolder het welkomstwoord werd gehouden door Annemarieke Meelker, hahaha wat een speech, net zo als de eerste officiële schooldag op de hei. Gelachen werd er absoluut toen de mededeling kwam dat Jeroen Schaub verlaat was omdat ie met z’n volgetankte auto bij het benzinestation stond en niet kon afrekenen. Rachel en ik bleven samen met nog een aantal geluksvogels achter op de zolder om bonbons te maken jammmie, vervolgens koffiepauze met cake en rara wie kwamen we daar tegen Nora Cardol Rachel’s opleidingscoach die is al sinds de herfstvakantie ziek, gezellig bijgepraat en natuurlijk op de foto.

    Foto met Nora Cardol (Links in het roze), Leon (midden) en Rachel (rechts).


    Na het vervolg van de workshops was het lunch tijd.

    Jaja en toen was het half 2 en begon het officiële gedeelte van deze jaarafsluiting Truda Kruijer opende dit gedeelte in totaal gingen er 9 mensen weg, 3 van ICT (Levent, Jamal en Marko) maar ook het afscheidsstukje van Fons Wielemaker was erg geslaagd, Helmi en ik zaten achter in de keet (zoals wij dat altijd zeggen bij Proson) er stond daar ’n tafel dat moest een studio tafel voorstellen en we lulde het hele stuk aanelkaar met wat stukjes zoals “goeiedageem” van 10 mensen erin en een introtje van Johannes en een bedje dat ik snel gemaakt had met het intro van een plaat van Dana Winner. Rachel bediende de geluidsinstallatie. Het was echt super geslaagd met veel gelach.

    Na al dit officiële gedoe was het tijd om nog effe met Rachel en Lennart op de foto te gaan (de foto staat nog op de camera van docent Kees Hofman) Daarna hebben we ff een rondje gemaakt om iedereen fijne feestdagen en een goede uitwisseling te wensen. Van Jeroen Schaub die bij de uitgang samen met Annemarieke Meelker stond kregen we een of ander maf gummetje/stress knijp dingetje en weet ik veel wat je er nog meer mee kan doen, hij was die ochtend gedemonstreerd door Annemarieke en voor ieder die zich aan de projectdagen had gewaagd een foto boekje met foto’s van deze dagen. Ik ben samen met Rachel nog effe op ICT geweest om onze docent Flying Hofman oh nee Kees Hofman gedag te zeggen en toen zijn wij op de tandem naar de WB gegaan.

    Foto met Leon, Rachel en Oppie (Lennart) (1)


    Foto met Leon, Rachel en Oppie (Lennart) (2)


    De kerstvakantie is voorderest erg gezellig ingeluid, hierdoor waren we de volgende dag erg brak volgende keer maar een kannetje zwart vocht erbij. Hahahahahaha

    Ik zou zeggen iedereen hele fijne feestdagen en vanaf 7 jan. zijn er hier weer schoolupdates te volgen, én niet te vergeten de updates over de “geheime locatie” ergens in Ermelo.
  • Weeris een weekje school

    ERMELO 3 t/m 7 december 2007

    Vorige week was ’t weeris zo ver! Een week naar school i.p.v. werken!
    Nou ik kan je vertellen, ’t was me een week hoor.


    Op maandag was er nog geen school en heb ik mij een beetje bezig gehouden met mijn kerstverlichting op het balkon (tijdschakelaar ertussen) en wat dingen aangepast want de overbuurman had geklaagd dat er ’s nachts licht in zijn kamer schijnt (je kunt ook overal over vallen maargoed, ik dat ding opnieuw ingesteld), ook heb ik die dag vast wat aan mijn PHP gedaan want daarvoor zou ik de hele week naar school gaan, om PHP af te ronden en wat gesprekken te voeren. Ik had die maandagavond een eerste gesprek bij het “Groene Huis” om d’r eventueel te gaan wonen, dit gaat echter niet door omdat ik het momenteel financieel niet trek en ook nog niet weet wat ik nou precies wil met het wonen.

    Na ’t avondeten had ik een overdrachtgesprek met mijn persoonlijk begeleider op de Wittenborgh want die is er een tijdje uitgeweest wegens zwangerschapsverlof dus had ik tijdelijk iemand anders gekregen dus dat moest weer ff overgedragen worden.

    Op dinsdag begon dan de school, en zoals bij Sonneheerdt (tegenwoordig Bartiméus “Hoe langer Hoe gekker”) normaal is, beginnen de lessen op de eerste schooldag om 10:30, en is er op ICT vergadering, ik wilde net naar de vergadering gaan toen Kees Hofman (docent ICT) binnen kwam en zei: “Gaan jullie maar, ik moet naar de kantine want Rachel heeft een aanval (uitleg volgt) dus ik zeg tegen Kees, ga jij maar naar de vergadering dan ga ik wel naar de kantine want ik ben er normaal toch niet bij omdat ik dan bij Caterpillar ben, en ik wil wel ff bij haar gaan zitten. Dat was prima dus ik naar de kantine waar ik toch wel ruim een half uur gezeten heb tot Rachel weer bij gekomen was uit haar aanval. (Nu de uitleg, Rachel heeft last van een sóórt epileptische aanvallen en valt soms “in slaap” hoe dit precies komt weet niemand, maar stressfactoren spelen een grote rol, op dat moment had zij een empowerment training en ik kan niet zeggen dat ze daar zoveel beter van wordt... (ze is er daarom nu ook mee gekapt)).

    Toen ze bijkwam heb ik haar weer ff verteld wat ze die ochtend gedaan had, al wist ik dat ook niet want empowerment was om 9:00 al begonnen...

    Zo terug in ’t ICT lokaal was het al bijna 12:10 dus nog maar even wat mail gelezen en met Marko gepraat over zijn server harde schijf die waarschijnlijk stuk is...

    In de pauze zijn we naar ProSon gegaan (hier eten we, omdat onze eigen “grote kantine” plat ligt) in de “grote pauze” die van 12:10 tot 13:00/13:05 duurt, maar we kunnen er pas om 12:30 terecht). Rachel was ook met ons mee en zoals wel vaker gebeurd bij “de pro” kreeg Rachel daar wederom een aanval hoogstwaarschijnlijk omdat we het over Empowerment hadden...

    Dit keer duurde de aanval anderhalf uur, Lennart en ik waren erbij en later kwam ook Jeroen Schaub (teamleider van Sonneheerdt) kijken, die van Kees Hofman (docent ICT) opdracht gekregen had een leesboek mee te nemen want het zou nog wellis lang kunnen gaan duren (het leesboek had hij overigens niet bij zich). Toen duurde het nog 5 min en kwam Rachel na bijna anderhalf uur weer bij en hebben we haar in een rolstoel teruggebracht naar de opleiding want lopen zat er niet meer in.

    Ik heb mij in het laatste lesblok tot 16:00 bezig gehouden met de harde schijf van Marko’s laptop en met het oplossen van wat helpdeskprobleempjes.

    ’s Middags ben ik met ”het busje” mee naar Zeist gegaan want ik zou die avond op bezoek gaan bij Johannes die op “Paviljoen K” van Bartiméus woont. Eerst ben ik met Marko naar Nijenhijm gegaan en hebben we daar ff zijn spullen weggezet en daarna zijn we naar “De Vork” gegaan, dit is een patatboer in Zeist en er is al 100x tegen mij gezegd dat ik er een keer heen moet dus... bij deze!!!:-P Na het eten zijn we nog ff naar de Albert Hijn gegaan, hebben wat boodschappen gedaan (ik moest nog een chocoletter hebben voor 5 december. . .).

    Daarna hebben we bij Johannes wat zitten kletsen en beetje chocopepernoten gegeten en wat gedronken, rond een uur of 21:15 zijn we naar de parkeerplaats gelopen van Bartiméus Zeist omdat Marko opgehaald zou worden met de taxi, nadat hij weg was hebben we achter de laptop van Johannes gezeten wat op msn, EnergyFM.nl geluisterd en een gedicht geschreven voor Rachel want 5 december nadert!, ’s avonds hebben we nog een tijdje liggen kletsen en zijn toen veel te laat gaan slapen, om 8:00 ’s morgens werd ik weer opgehaald door het busje om naar Sonneheerdt te gaan (het busje was een kwartier te laat).

    Ja en toen was het 5 december, en nou gaan we het krijgen, het was niet alleen sinterklaas maar er was ook een docent die dacht dat hij vleugels had gekregen van Sinterklaas...

    Goed, in het weekend had ik Rachel op msn en die was niet al te vrolijk om de hele situatie op school e.d. ik was haar wat aan het opvrolijken met grapjes e.d. tot jaja ik er 1tje maakte die erg fout was (waar ik aan dacht toen ik al op enter gedrukt had... dus TE LAAT). Ik heb meteen sorry gezegd enzo, maar ik dacht hmmm 5 december volgende week, ik ben op school dus dat komt goed! Het was erg flauw allemaal op msn dus ik zei “Ik ga ff zout halen” op dat moment deed ik net alsof Sinterklaas achter mijn msn zat en heb ik Rachel gevraagd wat ze wel niet voor Sinterklaas zou willen hebben, er kwam uit dat ze luisterboeken van Harry Potter wel mooi vind, op dat moment kwam Leon terug met zout dat de sint ook nogis omgestoten heeft met zijn staf, Sinterklaas ging snel weg maar eerst wiste hij de chat geschiedenis...

    Ik heb daarna een DVDtje gebrand met alle luisterboeken van Harry Potter 1 t/m 6 (7 is er nog niet in luistervorm) maar ik dacht hmm alleen een DVD is ook zowat, ik deed er een FTP account bij en de op dinsdag gekochte chocoletter.

    Dus.. op woensdag ging Rachel op een gegeven moment naar de WC, ik dacht mooi, dan nu die spullen hup op d’r bureau gelegd en toen ze terug kwam zei ik: “Rachel wat ligt daar nou op jou bureau” dus zij kijken en hmm hey wie is hier geweest? Ik zeg “geen idee, ik ben alles kwijt wat er gebeurd is vanaf dat jij wegging, vreemd... toch is naar de doctor voor geheugencontrole:P”, Rachel geloofde er niet veel van.. tot op dat moment er een mailtje binnen kwam met als onderwerp “hoor wie klopt daar...” met de mededeling dat er wat lekkers van Sinterklaas in de kantine stond om 10:30 (kleine pauze 1), dus ik zei “Zie je nou, de Sint is gewoon geweest”. Tot de kleine pauzen hebben we een beetje zitten geinen en lachen, ook het gedicht vond Rachel volgens mij wel mooi:). In de pauze lekker pepernoten gegeten en banketstaaf hmmmm.

    Na de pauze hebben we even gesproken met Madelein Top van I&A (helpdesk) over een Acrobat Reader probleem, die komt namelijk met de melding “Invalid plugin detected, Acrobat will now quit” (o.i.d.) Ik en Rachel zijn op onderzoek uit gegaan hoe het precies komt en op welke pc’s het voorkomt want opnieuw installeren is een oplossing, maar dat vinden wij natuurlijk niet genoeg!

    Op een gegeven moment stonden we in de gang tussen ZD (Zakelijke Dienstverlening) en ICT wat te kletsen over de cursistenhelpdesk toen Kees Hofman voorbij gewandeld kwam en zei “Goedemiddag” hij liep langs ons en op dat moment moest hij niesen maar dat ging niet helemaal goed geloof ik, hij ging bijna onderuit en het leek wel of hij door de gang vloog! Vanaf dat moment wordt hij “Flying Hofman” genoemd:) We hebben nog een kwartier staan lachen op de gang en de hele dag hebben we elkaar eraan herinnerd dat Kees door de gang “vloog” (kinderen......:P:P).

    De rest van de dag ben ik veel met helpdesk bezig geweest en ook verder gegaan met mijn PHP eindopdrachten.

    Na mate de week vorderde werd ’t een steeds grotere bende daar, op donderdag was Olav weer aanwezig die een tijdje afwezig was omdat hij met een ontstoken teen zat! Au! Ik was die donderdag al vroeg op school, ik was met Sander met de tandem gegaan, en we waren gewoon vroeg. Rachel was er ook al optijd en we hebben Olav begroet want die hadden we al zolang niet meer gezien, dat was wel ff gezellig! We hebben een bakkie “Zwart Vocht” (koffie) gedronken en zijn op ICT gaan zitten, PC opstarten e.d. je kent ’t wel beetje kletsen gezellige boel weer dus (ja en dan wordt er ook nog gewerkt, daar zouden ze “ergens anders” een voorbeeld aan moeten nemen).

    De hele ochtend ging het wat Rachel’s aanvallen betreft goed, tot bij Proson zij er weer een aan voelde komen, we zijn toen teruggelopen naar Sonneheerdt, maar in de gang ging het mis, ze viel en nog één woord kwam eruit en toen was ’t afgelopen (dit was woensdag overigens ook gebeurd maar toen buiten tussen fietsenhok en Sonneheerdt ongeveer). Het was ook voor haar pas de 2de keer dat dit lopend gebeurd is, ik en Lennart zijn er bij gebleven en ook Jeanet van Leeuwen (docent Engels) is erbij gebleven. Ondertussen was Jeroen Schaub aan het bellen gegaan met een huisarts want er was een afspraak gemaakt dat als het nog 1x gebeurd wordt er 112 gebeld (dit konden wij ons niet voorstellen want dat mag nog geen eens... en iemand had opgevangen dat er met de internist is afgesproken dat er naar een huisarts gebeld wordt (de internist was gebeld tijdens zijn ziekteverlof... ). Er kwam dus een arts, Rachel is mee gegaan met de arts en even later per ambulance afgevoerd naar het SLVZ (slotervaartziekenhuis), hier heeft ze aan de apparatuur gelegen maar zoals al bekend (maar luisteren is ook een vak) blijven lichaamsfuncties tijdens de aanvallen gewoon “normaal” functioneren. Ze mocht die avond dus ook weer terug naar huis om sinterklaas te vieren op de groep.

    Op vrijdag dus maar weer gewoon naar school alsof er niks gebeurd was, gewoon weer helpdesk draaien e.d.
    Ik ben vrijdag tussen 10:00 en 11:00 er ff tussenuit geweest met iemand van school (helaas kan ik hier om privé redenen niet over uitweiden op de BLOG, uiteraard komt hier later meer info over, maar op dit moment kan dat niet). Het gesprek dat ik gehad heb tussen 10:00 en 11:00 met X en Y verliep goed, en ik was er ook erg tevreden over en ook Y was erg tevreden, ik vertelde het verhaal toen ik terug was op school aan de mede cursisten en ook die waren erg blij voor mij dat het zo goed verlopen is! Het wordt nog vervolgd in de laatste schoolweek en op donderdag 13 en vrijdag 14 december. (voor de gene die toch wel nieuwsgierig zijn, stuur mij even een mailtje op mijn privé mail of via het contactforumulier ;-)).

    Voordat ik wegging kwam de opleidingscoach van Rachel het ICT lokaal binnen en kwam Rachel halen, maar niet voordat ik even een geplande opmerking gemaakt had: “Je neemt nu wel onze beste ICT-er mee he?” waarop ze niet veel bijzonders antwoordde een Kees zei: “Ja ze weet wel wat ze meeneemt”. In het gesprek dat Rachel toen had is haar mede gedeeld dat ze “Ziek” is en de komende 2 weken niet op de opleiding mag verschijnen, lekker is dat als anderen bepalen dat je ziek bent, die vrijdag middag hebben we “afscheid” genomen met een dikke knuffel en later via msn een “backup-plan” besproken voor de komende 2 weken (op vrijdag bij Proson hadden we dit ook al besproken maar nog niet voor de volle 100%).

    Het komt er op neer dat dus 2 weken de cursistenhelpdesk kennis te kort komt, en dat het vrij rustig zal zijn op de opleiding, ik heb het ondertussen Rachel geholpen met het opzoeken van het tel. Nr van haar arbeidsdeskundige van het UWV (want via het 0900 nummer bellen duurt zo lang), dit heb ik gevonden en haar moeder heeft contact gehad met de desbetreffende arbeidsdeskundige die er niks vanaf wist en het uit zou gaan zoeken... WORDT VERVOLGD!

    De 21ste mag Rachel wel op de kerstafsluiting komen omdat ze dan een docent voor de hele dag beschikbaar kunnen maken. Rachel: "Net alsof ik een oppas nodig heb".

    Ook nog leuk om te vermelden... Vanaf afgelopen vrijdag tot het moment van schrijven is Rachel aanvalvrij dus... nja vul dat zelf maar in:P

    Op vrijdagavond waren mijn ouders op de Wittenborgh voor een gesprek over een aantal dingen die in de periode zijn gebeurd dat Hester (mijn begeleidster) weg was, dit duurde tot maarliefst 17:30 vanaf 16:00! Ik heb daarna lasagne gemaakt en ’s avonds heb ik achter msn gezeten en een beetje over de afgelopen week nagedacht, ik geloof dat ik in die ene week meer gedaan heb dan in het afgelopen halfjaar bij nja... laat ook maar.

    Het was aan de ene kant weeris een TOP week, maar aan de andere kant ook weer niet super, ik ben vooruit gekomen met m’n eindopdrachten maar door alle gebeurtenissen heb ik niet alles afgekregen maar in de laatste schoolweek wil ik mijn opleiding PHP & MySQL Profesional afronden!


    Bekijk --> HIER <-- het gedicht voor Rachel.

Pagina 1 van 1, totaal 4 artikelen